Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het kookboek voor FODMaPpers en andere lekkerbekken

Auteur

Marloes Otten

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het FODMaP-dieet is een dieet dat speciaal is uitgevonden voor mensen met het prikkelbaredarmsyndroom. Het is een lastig dieet, maar voor veel mensen is het een uitkomst. Door alle beperkingen (je moet bijvoorbeeld lactose- en glutenvrij eten) lijkt het vaak lastig een lekkere maaltijd op tafel te zetten, maar dat is niet helemaal waar. Ook binnen het FODMaP-dieet is het mogelijk heerlijke gerechten te maken. Via verschillende recepten voor hoofdgerechten, tussendoortjes en sausjes of mixen laat Het kookboek voor FODMaPpers en andere lekkerbekken zien dat lekker eten binnen het FODMaP-dieet wel mogelijk is!

Over de auteur

"Een paar jaar geleden werd bij mij PDS vastgesteld. Ik kreeg de boodschap dat ik moest leren leven met de klachten, maar dit wilde ik – op mijn twintigste - niet accepteren. In november 2014 startte ik met het FODMaP-dieet. Het dieet bleek voor mij een oplossing voor mijn PDS-klachten. In mijn dagelijks leven geef ik Nederlands op een middelbare school. In mijn vrije tijd lees ik graag jeugdboeken en literatuur. Daarnaast ga ik graag mountainbiken."

Productinformatie

ISBN
9789402219272 / 978-94-022-1927-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-08-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Voor veel mensen klinkt het als een ramp: je hebt bijna altijd buikpijn en dan komt de dia-gnose PDS: het prikkelbaredarmsyndroom. Vaak hoor je: ‘Leer er maar mee leven’. PDS is een synoniem voor de spastische darm. Eigenlijk komt het erop neer dat je darm niet soepel werkt en dat je vaak last van buikkrampen hebt. De PDS-klachten kunnen bij iedereen anders zijn. Ook ik hoorde, toen ik twintig was, in het ziekenhuis dat ik maar moest leren leven met deze PDS-klachten. Dat heb ik een paar jaar geprobeerd, maar dat was voor mij niet de oplossing. Het FODMaP-dieet, een dieet dat ontwikkeld is in Melbourne, bleek voor mij wel de oplossing!

Peter Gibson en Susan Shepherd hebben in Melbourne het FODMaP-dieet ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 75% van de patiënten baat heeft bij dit dieet. De letters FODMP staan voor de producten met koolhydraten die buikklachten kunnen veroorzaken. Door deze producten eerst niet te eten, verminder je de klachten. Daarna is het de bedoeling dat de producten stap voor stap geïntroduceerd worden in je eetpatroon. Eerst elimineer je alle producten (zes tot acht weken) en daarna introduceer je ze weer. Door elk product apart te testen, in de testweken, zul je ontdekken welke producten je lichaam wel kan verdragen en welke producten je lichaam niet kan verdragen.

Het FODMaP-dieet is een uitkomst voor veel PDS-patiënten. Echter, het is geen makkelijk dieet. Je mag heel veel ‘niet’ en veel lekkere dingen moet je laten staan. Koken wordt lastig en snoepen lijkt ‘not done’. Toch is dat niet waar! Binnen het FODMaP-dieet, ook tijdens de elimi-natiefase, kun je ook heerlijke gerechten op tafel zetten en genieten van overheerlijke tussen-doortjes. Dit kookboek laat zien wat er allemaal WEL mogelijk is binnen het FODMaP-dieet!

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek