Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Praktisch Hoogsensitief

Auteur

Sandra Schot- van Baar

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe help ik mijn kind als het overprikkeld is? Dé vraag van ouders van hoogsensitieve kinderen. Dit boek geeft praktische antwoorden op situaties waar je als ouder tegenaan loopt met je hooggevoelige kind. Verschillende thema’s, zoals feestdagen, schoolreisjes, voor het eerst naar school, beelddenken en angst, worden onder de loep genomen. Daarnaast vind je diverse gedichten en verhalen om zelf te lezen en voor te lezen aan je kind. Ten slotte vind je creatieve ideeën om zelf mee aan de slag te gaan.

Over de auteur

"In 2009 leerde ik dat ik hoogsensitief ben. Ik las erover en het ene moment van herkenning volgde op het andere. Als moeder van een hoogsensitieve zoon kwam ik ook voor uitdagingen te staan. Ik wilde hem daarin zo goed mogelijk helpen en volgde een opleiding. Daarmee kon ik ook andere kinderen begeleiden en vond daarmee ouders die veelal met dezelfde vragen liepen als ik destijds. Dat deed mij besluiten dit boek te schrijven."

Productinformatie

ISBN
9789402219586 / 978-94-022-1958-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-09-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
80
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Kerstmis

Hoogsensitieve kinderen verbinden zich graag met de mensen om hen heen. Deze tijd leent zich heel goed daarvoor. Talloze dingen die je samen kunt doen: de kerstboom versieren, kerststukjes maken, samen het kerstdiner verzorgen, heerlijke koekjes bakken, verhalen lezen, samen versieringen maken, samen bidden, zingen, spelletjes doen, enz.
Jouw kind leert veel van deze dingen: samenwerken, overleggen, waarom de lampjes vóór de slingers in de boom gaan en nog veel meer. Je geeft je kind, door samen iets te ondernemen, tijd om je te observeren en daarvan te leren. Hoogsensitieve kinderen willen graag goed doen en een goed voorbeeld doet goed volgen. Je zult in het spel van je kind menigmaal jezelf herkennen. Uiteraard is samenzijn heel fijn en wanneer je er een ontspannen, feestelijke tijd van maakt, neemt je kind dat in zich op en zal de kersttijd voortaan als plezierig ervaren. Zorg in deze tijd voor afwisseling in activiteiten en rust. In deze periode wordt er ook op school veel georganiseerd (kerstdiner, knutselen) en vooral voor de ‘visueel ingestelde’ kinderen zijn dat heel veel extra prikkels. Er staan immers overal kerstbomen, er hangen lampjes en versieringen. Er zijn cadeautjes, kerstmannetjes, glitters en slingers. Je kunt daar thuis wat meer rust in brengen. Hieronder volgen wat voorbeelden.
-Kies voor één of twee kleuren om je huis mee te versie-ren.
-Zorg voor symmetrie. Hang niet lukraak je boom vol met allerlei kleuren en vormen maar zorg voor evenwicht hierin.
-Betrek je kind in het uitkiezen van de versieringen. Veel hoogsensitieve kinderen hebben een hele goede smaak en zijn creatief zodat ze zelf ook versieringen kunnen maken.
-Houd één ruimte leeg (zonder versieringen) bijvoorbeeld de slaapkamer van je kind, zodat het zich kan terugtrekken wanneer het even (visueel) rust nodig heeft.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek