Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Volgzaam slavendom of dienend meesterschap

Auteur

Arend Zeevat

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
22 ,25
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het gebrek aan diepgang en zingeving in de maatschappij, heeft de mensheid op een doodlopend spoor geplaatst. Bewustwording daarvan is de grote uitdaging waar wij met elkaar voor staan. De transformatie van uiterlijk leiderschap naar autonome zelfbeschikking, op basis van geleerde levenslessen, plaatst ons op de weg van volgzaam slavendom naar dienend meesterschap. Dit brengt ons weer in contact met onze individueel authentieke spiritualiteit. Door de oorzaken van zijn eigen lijden te onderzoeken en daar de verantwoordelijkheid voor te nemen, heeft de auteur zich aan de rol van lijdend voorwerp onttrokken en is hij zelf die bijzonder leerzame weg gegaan.

Over de auteur

"Al vanaf mijn jeugd heb ik me niet kunnen herkennen in de wereld waarin ik leef. Ik ben geboren in een arbeidersgezin en heb de onrechtvaardige sociaaleconomische omstandigheden als heel bepalend ervaren. Die economische ongelijkwaardigheid heb ik willen onderzoeken en begrijpen. Dit bracht me op de weg van politieke bewustwording en uiteindelijk spirituele zelfbewustwording. Ik leerde inzien dat het wereldleed en persoonlijk leed in elkaars verlengde liggen en dat bewustwording, daarin positieve verandering kan brengen."

Productinformatie

ISBN
9789402219760 / 978-94-022-1976-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-09-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
258
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De titel 'Volgzaam slavendom of dienend meesterschap' verwijst naar het cruciale keuzemoment, waarop de mensheid zich nu in haar bewustzijnsontwikkeling bevindt. Dit is het moment waarop ieder individu voor een fundamentele keuze geplaatst wordt. Die keuze bestaat uit twee mogelijkheden. Men besluit tot een diepgaand zelfonderzoek en men neemt verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor anderen, of men blijft in een slachtofferrol hangen, door de verantwoordelijkheid voor het eigen leven aan uiterlijke autoriteiten over te laten. Deze hebben daar voortdurend misbruik van gemaakt en zullen niet aarzelen om ons verder als slaaf te blijven misbruiken. Het leven op deze planeet is door allerlei machtsmanipulaties verworden tot een gebruiksmiddel in handen van een historisch in kracht gegroeide elite. Zij hebben hier al eeuwen aan kunnen werken, door iedere generatie te infecteren met een machtsdienend sociaal beïnvloedingsprogramma. Historische, sociaal-maatschappelijke, ecologische en geopolitieke ontwikkelingen in onze wereld tonen aan, dat zij aan wie de verantwoordelijkheid is overgedragen, de macht die daaruit voortvloeit tot het uiterste misbruiken. Mensen die bewust in het leven willen staan, zullen deze les mogen leren uit de historische ontwikkelingen op het geopolitieke schaakbord dat er van deze wonderschone planeet is gemaakt. De oorzaak van ons persoonlijk lijden voortdurend aan de buitenwereld toeschrijven en de verlossing er van ook daar zoeken, brengt ons op een dwaalspoor. Dit leidt niet naar de weg van het innerlijk meesterschap, dat ons de regisseur van ons eigen leven laat zijn. Gedurende mijn levensreis heb ik een positieve verhouding moeten zien te vinden tot wat ik als een negatief aards tegenbeeld ervaar van het beeld, dat ik in mijn ziel meedraag als herinnering aan de geestelijke wereld, waar ik vandaan kom. Een betere wereld is mogelijk, als wij allen die herinnering in ons wekken en tot realiteit maken.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Saskia op 01-08-2017
Ik beveel dit boek zeker aan. Essentiële inhoud, heel goed geschreven en veel diepgang voelbaar via zijn persoonlijke ervaringen en visie.
door willem jonk op 27-02-2017
alles perfect geregeld een dikke tien. vriendelijke groet
door Rinske op 18-11-2015
Ja, dit boek beveel ik van harte aan. Om te beginnen is het een samenhangend overzicht geworden van allerlei onderwerpen, die in de alternatieve media verschijnen. De beginnende lezer zoekt dan vaak vergeefs een samenhang, en daar wordt nu ruimschoots in voorzien. ( met veel literatuurverwijzing) Het boek leest als een thriller, spannender dan Dan Brown, want het is nu. Wat is de rode draad van gebeurtenissen achter de schermen, wie doet er wat. En wat wordt er verzwegen dor reguliere media en waarom. Daarbij laat Arend Zeevat veel van zijn persoonlijk leven en spirituele ontwikkeling zien, en dat maakt het boek persoonlijk. Een extra dimensie, want zo leren we de schrijver ook kennen als mens. Zijn verworven inzichten plaatst hij in een groter kader. Aan het eind van zijn zoektocht vindt hij zichzelf en de waarheid terug in de weg naar binnen. Zijn motto wordt: Volgzaam slavendom ( de massamens) of dienend meesterschap. Voorwaar een hoge roeping, waartoe hij zijn lezers ook uitnodigt. Om hun eigen waarheid te zoeken, en hun eigen antwoorden. Een bijzonder boek van een bijzonder mens.