Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kracht in strijd met paniek
Over veerkracht in een leven met angst

Auteur

Desirée Teheux

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kracht in strijd met paniek gaat over hoe je kunt omgaan met moeilijke momenten in je leven. Het boek belicht de persoonlijke strijd van de auteur die te maken kreeg met burn-outs, paniek- en angstaanvallen. Daarnaast gaat het boek over de vragen die je jezelf kunt stellen om dicht bij jezelf te komen en te ontdekken hoe je zelfs in de moeilijkste momenten in je kracht kan blijven staan. Een zoektocht naar antwoorden binnen allerlei thema’s.

Over de auteur

"Van nature ben ik ondernemend en onderzoekend ingesteld. 'Geen berg te hoog en geen dal te diep', dat heeft mij veel gebracht, zowel mentaal als fysiek. Interesses en opleidingen, waaronder Yoga, Reiki en de studie Social Work, in combinatie met een burn-out hebben ervoor gezorgd dat er inspiratie ontstond om een verhaal te schrijven. Dat verhaal wil ik graag met jullie delen. Ik hoop dat de kracht die dit verhaal mij heeft gegeven ook jullie mag inspireren."

Productinformatie

ISBN
9789402219777 / 978-94-022-1977-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-09-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
158
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Is het een illusie om te denken dat zoiets statisch als woorden kan weergeven wat wij bedoelen met een zo veelomvattend begrip als geluk? Voor mij voelt het vaak meer als een woord dat niet te vangen is door de constant wisselende ervaring ervan. Er zijn zoveel facetten die invloed uitoefenen op dat begrip.
Naast dit stuk taal, waarmee we een bepaalde inhoud proberen vorm te geven is er ook nog het non-verbale stuk, waarmee wij ook nog een berg informatie uitzenden. Soms kan een handeling meer zeggen dan woorden, maar uiteindelijk leven wij wel in een maatschappij die gericht is op kennis, informatie en directheid. Zou daar dan zoveel verwarring door ontstaan die ons alsmaar pusht om verder, meer, groter en sneller te worden? Hopen we niet allemaal om die statische ervaring van geluk te bereiken waar het allemaal goed is? En lukt dat als we alsmaar proberen om begrippen te vangen in een statisch moment, terwijl verbinding maken en meebewegen met het woord zoek is?
Als klein meisje, zie ik mezelf als een ondernemend, vrolijk en actief mensje dat alles op haar pad aanpakte. Niets was te groot, want ik vond mezelf groot genoeg om allerlei dingen aan te pakken. Genietend in mijn eigen wereld en mijn enorme fantasie, gelovend dat dit alles zo normaal was. Gefascineerd door de kleine dingen om me heen. Van een kikker die vrolijk rondsprong in de tuin tot de merel die zat te fluiten in de boom.
Als kind lijkt de wereld om je heen ook zo groot. Hoe ouder je wordt, hoe kleiner de wereld lijkt, want er zijn zoveel mogelijkheden om je veel sneller voort te bewegen dan toen je klein was.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek