Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Omgaan met een autismespectrumstoornis

Auteur

Seppe van Dongen

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Autisme Spectrum Stoornis, of kortweg ASS, is een term uit de psychologie om aan te duiden dat iemands hersenen een beetje anders werken dan bij anderen. Kenmerkend voor ASS zijn moeilijkheden bij het omgaan met veranderingen en onvoorspelbaarheden. Ook relaties met anderen lopen soms stroef, omdat mensen met ASS zich moeilijk kunnen inleven in de situatie van een ander. In dit boek beschrijft Seppe een aantal problemen waar hij het vaak moeilijk mee heeft. Het boek bevat nuttige tips voor jongeren met ASS, beschrijvingen vanuit het standpunt van de ouders en een meer algemene situering van de ASS problematiek door een psychotherapeute.

Over de auteur

"Ik ben Seppe, ik ben 14 jaar en woon met mijn ouders, broer en zus in Borgerhout bij Antwerpen. Op vrij jonge leeftijd werd een autismespectrumstoornis bij mij vastgesteld. Ik ben er me al zeer lang van bewust dat ik een beetje anders ben dan de anderen. Daarom heb ik dit boek geschreven, om mijn ervaringen met anderen te delen, want elk stukje informatie draagt bij tot het leggen van de hele puzzel."

Productinformatie

ISBN
9789402220643 / 978-94-022-2064-3
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
09-10-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
42
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Broers en zussen zijn soms lastig maar soms ook heel handig. Je hebt een band met ze en je maakt vaak ruzie en jullie schelden elkaar soms zelfs uit! Maar dat vergeef je ze sneller omdat je een sterke band hebt.

Eigen verhaal: Ik maak vaak ruzie met mijn broer of zus maar wij vergeven elkaar redelijk snel maar soms is dat wel moeilijk als ik heel hard ruzie met ze heb.

Tip: Vergeef elkaar altijd zo snel mogelijk! Probeer ook een beetje rekening te houden met hen. Als je aan het spelen bent, beslissen ze ook graag hoe en wat er gespeeld wordt.

Mama en papa: Voor iemand met ASS is het niet altijd leuk om nog broers en zussen te hebben. Broers en zussen spelen dikwijls andere spelletjes dan dat je in gedachten had. Op voorhand bespreken hoe een spel gaat verlopen kan dan een oplossing zijn. Als je tegen elkaar vriendelijk kan zeggen wat je leuk vindt en wat niet, dan zullen er veel minder ruzies van komen. Het moeilijkste van al is om ook rekening te houden met wat de ander wil en soms een toegeving te doen. Daarvoor moet je proberen om even te denken ‘in het hoofd’ van je broer of zus, even doen alsof je één van hen bent. Dat is nu net één van de dingen die erg moeilijk zijn voor iemand met ASS, maar blijven oefe-nen en je vooral proberen niet boos te maken als het niet direct lukt.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek