Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Onze droom in duigen
De strijd tegen de endeldarmkanker

Auteur

Danielle Vugts-Wallaart

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Danielle woont samen met haar grote liefde Hans (45) en hun dochter. Hans heeft één grote wens en dat is een huis aan doorgaand vaarwater met een aanlegsteiger in de tuin. Na jaren vinden zij hun droomhuis. Nog geen vier maanden na het betrekken van hun nieuwe huis valt hun droom in duigen; Hans krijgt de diagnose ‘endeldarmkanker’ en vanaf de eerste dag is duidelijk dat hij dit niet gaat overleven. Een zware en harde strijd begint.

Over de auteur

"Nadat de diagnose was gesteld, besloot ik een blog bij te houden op internet. Wekelijks schreef ik over ons gevecht, de uitvoering van onze bucketlist en het naderende afscheid. Ik vond een uitlaatklep voor mijn gevoel van onmacht, boosheid en frustratie. Voor mij is schrijven de beste manier van verwerken. Mijn blogs werden door vele mensen gelezen en weer gedeeld. Mijn manier van schrijven bleek veel mensen dusdanig aan te spreken dat ik besloot mijn blogs te bundelen."

Productinformatie

ISBN
9789402220896 / 978-94-022-2089-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-10-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
158
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Dan is het 13 april, ben je gigantisch zenuwachtig en word je een half uur te laat binnengeroepen bij de radioloog. Ga je zitten, en oké wat is nieuw, ik had al weken een voorgevoel (heb dit ook uitgesproken naar vriendin Patty) dat het niet zo positief zou zijn. We hoorden dat de tumoren niet waren gekrompen, maar of ze nog levend waren konden ze ook niet zeggen. De bestraling en chemo hadden niet het gewenste effect gehad. Daarbij was die hoger gelegen lymfe die ze eerst verdacht vonden, wel degelijk kanker. Een tumor van 2,6 cm was er eventjes gaan zitten. Waarschijnlijk heeft hij er al gezeten maar tumoren kleiner dan 5 mm zijn niet zichtbaar op scans. Maar ja, we zijn dan wel leek, het is dan wel snel gegroeid sinds januari. Daarnaast vonden ze nog een aantal kleinere tumoren daar boven van tussen de 1 en 1,5 cm. Pittig. Mijn vraag was ook meteen: "In welke status zitten we dan nu?"
"Sorry, u zit nu wel in een M status, dus T3 N2 M1." Huh? Maar de longen en lever zijn niet uitgezaaid dus dan denk je, geen organen. Ja, weten wij veel dat het buikvlies een orgaan is, nooit geweten, zo leren we nog eens wat.
"Maar", zei de dokter, "ik heb inmiddels contact gehad met de artsen in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam en zij zouden eventueel een levensrekkende behandeling/operatie kunnen doen, de HIPEC." Ho, levens­rekkend? Wat dacht je gewoon van levensreddend???
De arts ging verder en zei: "Ze willen jullie zo snel mogelijk zien, hier zijn de papieren en de cd-rom met alle scans, ik wens u alle succes. En o ja, de geplande darmoperatie gaat ook niet hier plaatsvinden, waarschijnlijk kunnen ze dat in het AVL in een keer combineren met de HIPEC. Ik wens u sterkte mevrouw en meneer Vugts."

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door marijk van schie op 18-11-2015
Ik ben zo blij met dit boek mijn dochter heeft hiermee ons een blijvende Herinnering gegeven