Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Proefwerk
een leermethode

Auteur

Suzanne Sok

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Proefwerk biedt hulp aan alle middelbare scholieren. Stap voor stap wordt een leermethode uitgelegd die je helpt je goed voor te bereiden op een proefwerk en om een proefwerk te maken. Het is een actieve manier van leren, die ook beelddenkers zal aanspreken. Suzanne Sok richt zich in het bijzonder op jongeren die de stof inhoudelijk wel snappen, maar toch slechte cijfers halen. Ze geeft tips op basis van haar eigen ervaring met huiswerkbegeleiding. De luchtige toon en de vele illustraties zorgen ervoor dat het niet alleen een nuttig boek is, maar ook leuk om te lezen.

Over de auteur

"Mijn middelbare schoolloopbaan verliep niet vlekkeloos. Ik bezocht drie verschillende scholen en evenveel huiswerkklasjes, voordat ik er eindelijk vanaf was. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van leren. Ik ging studeren, kreeg de smaak te pakken en besloot daarna nog een paar opleidingen te volgen. Toen mijn nichtje naar de middelbare school ging, heb ik dit boek voor haar geschreven."

Productinformatie

ISBN
9789402221220 / 978-94-022-2122-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-10-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
34
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Wat zal er gevraagd worden?

Als je nog maar net in de brugklas zit, is alles nog nieuw en anders dan je gewend bent, maar als je er al een tijdje rondloopt, leer je de docenten ook beter kennen.
Dat is handig als je een proefwerk moet leren. Soms kun je in je boek goed zien wat belangrijk is en wat er zeker terug zal komen in het proefwerk. Maar let ook goed op wat de docent allemaal behandelt in de les. Vaak komen de onderwerpen die je in de klas hebt besproken, precies zo terug in het proefwerk. Maak dus aantekeningen, zodat je dat later weer kunt opzoeken.
 
De tip is dus: Verplaats je in de docent die het proefwerk maakt. Wat zal hij gaan vragen? Heeft hij ergens extra aandacht aan gegeven? Wat voor vragen stelde hij in de vorige toetsen? Moet je rijtjes opschrijven of zal hij de vragen verpakken in verhaaltjes?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek