Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Westwood: De andere kant van de spiegel

Auteur

Iris Aagten

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Terwijl Daisy vecht met de scheiding van haar ouders droomt ze regelmatig over Anea, die zich in een andere wereld bevindt. Ze kijkt uit naar de dromen die haar laten ontsnappen uit de harde realiteit. Dromen, waarin ze vecht voor haar leven en nieuwe vriendschappen maakt. Anea leert hoe ze moet vechten om haar leven te behouden en dat terwijl Daisy zelf aan het vechten is om haar eigen leven te behouden in haar depressie. Wanneer Daisy eindelijk gewend is aan de dromen, komt ze tot een ontdekking waardoor haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

Over de auteur

"Ik ben vanaf mijn twaalfde levensjaar al zwaar depressief geweest. Dit schreef ik van me af om door te kunnen vechten. Toen ik op mijn tweeëntwintigste te horen kreeg dat ik Borderline heb, keek ik terug naar de teksten die ik geschreven heb tijdens de depressie en was verbaasd er nog te zijn. Deze kracht wilde ik doorgeven aan anderen en ik besloot Westwood te schrijven om deze kracht te delen."

Productinformatie

ISBN
9789402221770 / 978-94-022-2177-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
13-11-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Iemand heeft haar ooit gezegd dat ze in deze tijden haar gevoelens op papier moet zetten, het van zich af moet schrijven. Dit heeft ze ook wel een paar keer gedaan en het helpt ook wel een beetje, maar het neemt de problemen niet weg. Ze vraagt zich al schrijvend het verschil af tussen depressief zijn of simpelweg in een dip zitten en begint een depressie bij haar te vermoeden. Ze ziet een zakmes op haar bureau liggen en herinnert zich haar wiccaspullen ineens. Ze heeft een tijd aan wicca gedaan, samen met Anna, maar dat is toen gestopt, samen met de vriendschap. Ze heeft de spullen echter nog wel en zoekt naar haar athame, een mes gebruikt voor rituelen. Ze vindt hem in haar wiccadoos en haalt het blad tevoorschijn. Ze voelt nog even aan de punt, welke nog goed scherp is en keert deze om zodat de punt in haar pols komt. Streep na streep maakt ze een teken, een pentagram met de hoop dat het een flink litteken zal worden. Ze gaat dieper met het mes en dieper en voelt hoe de pijn haar ontglijdt. Ze voelt hoe alles van haar af glijdt en hoort in de verte nog de muziek afspelen. Voor een moment is ze emotieloos geworden en nog nooit heeft ze zich zo bevrijd gevoeld.
Ze pakt een papier en een pen en begin te schrijven, een gedicht. Dit is het moment dat ze beseft dat ze daadwerkelijk een depressie heeft. Dat ze niet meer weet hoe ze ooit nog geluk kan hebben in haar leven en alleen maar kan denken aan hoe ze haar lijdensleven zou kunnen verlaten.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek