Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Geen weg terug
Hoop, geloof, liefde, wraak

Auteur

Marianne Hutters-Dijkhuizen

Uitvoering
Paperback
Genre
Romans
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
17 ,85
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Robin komt na een lange angstige spannende nacht, waarin zij achtervolgd wordt in het bos door een man die wraak wil nemen, bij Ben en zijn hond Fred terecht, die daar teruggetrokken in hun blokhut wonen. Zal Ben haar kunnen redden uit de handen van de onbekende man?
Ben heeft zware brandwonden en leeft teruggetrokken in het bos, omdat hij zich niet geacepteerd voelt door zijn vroegere dorpsgenoten. Kan hij zijn verleden en daarmee zijn vooroordelen loslaten en daarbij geloof, hoop en liefde weer toelaten in zijn hart?

Over de auteur

"Mijn ouders hadden vroeger een boekhandel in Spakenburg. Ik heb altijd opgekeken tegen de schrijvers van de boeken die wij verkochten. Toen ik na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de kinderopvang thuis kwam te zitten door de crisis, ben ik begonnen met schrijven. Ik ontdekte een nieuwe passie. Als ik begon met schrijven, kon ik niet meer stoppen."

Productinformatie

ISBN
9789402221787 / 978-94-022-2178-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-11-2015
Taal
Nederlands

Genre
Romans

Uitvoering
Paperback
Pagina's
116
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ze wist niet hoelang ze hier al stond en hoelang het nog zou duren, de onmacht sidderde door haar lijf en wat was het gemakkelijk om aan die alles verlammende angst toe te geven en op te geven. Maar een stemmetje in haar hoofd sprak haar toe: ‘Niet opgeven nu, niet nu. Je komt van te ver om nu zomaar op te geven. Hou vol, je wilt graag weten wat er nog komt, je bent er veel te nieuwsgierig voor om nu op te geven.’ Toch durfde ze zich nog niet te bewegen, want wat zou er dan gebeuren?

Zou ze het durven om om het hoekje te kijken, ze kon hier ook niet blijven staan. Maar ze stond als vastgenageld aan de grond. Toch borrelde er iets van moed in haar op, het maakte haar sterk. Ze zou op haar God vertrouwen, ze zou doorgaan en niet opgeven. Ze vroeg God om hulp, want om hier achter die grote boom te blijven staan was ook geen optie, hij zou haar zeker vinden. Het gebed gaf haar de innerlijke kracht om toch om het hoekje te kijken, haar hart bonkte in haar keel, ze kon het gewoon horen.

Ze zag niks dan alleen de beangstigende leegte, ze had nooit geweten hoe zwart en donker een bos midden in de nacht kon zijn. Ook bleef het stil, zo ontzettend stil. Heel zachtjes sloop ze weg van de dikke boom waarachter ze zich verscholen gehouden had, op zoek naar wat komen zou. Iedere stap maakte zoveel lawaai, hij moest haar wel horen, het kon niet anders. Toch besloot ze om in beweging te blijven. Stilletjes prevelend om hulp, schreeuwend om hulp in haar hoofd: ‘Help, God help!’ Haar hart klopte nog steeds in haar keel en ze begon buiten adem te raken. Hoelang zou ze hier al rondgedwaald hebben in dit grote, donkere, vochtige en koude bos.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Hans Oud op 12-08-2018
Van angst naar zegen

Hoop, geloof, liefde, wraak. Het zijn de vier woorden die de subtitel vormen van Geen weg terug, waarin auteur Marianne Hutters-Dijkhuizen de betreffende woorden heeft weten te verbinden, zonder aan de inhoudelijke en gevoelsmatige zeggingskracht van die woorden afbreuk te doen. Hoop, geloof, liefde en wraak. Elementen die ieder op hun eigen kracht stem hebben gekregen in verwoording. Verwoording die begint met de beschrijving van de vraag naar de tijdsduur van ontzettende stilte. Een stilte die wordt omschreven als een stilte die bijna doof doet worden. Een stilte die gebruikt wordt om bij te komen en te bedenken hoe verder te gaan vanuit de situatie die is gebaseerd op angst en op onveilig zijn. De lezer wordt deelgenoot gemaakt van het aangrijpende proces van hervinden van kracht. Het proces dat beeldend wordt beschreven in uiterst zorgvuldig gekozen bewoordingen, terwijl tegelijkertijd de afwisseling tussen dialogen en de eveneens toegepaste beschrijvende vorm inzicht biedt voor wat betreft de kracht die uiteindelijk overwint. De kracht van liefde die angst doet versmelten in de armen van veiligheid. Van harte en zonder enig voorbehoud mijn waardering met vijf sterren!
door Judith Knoef-Aarsen op 09-12-2015
Schitterend boek. Leuk om zo met de karakters mee te kunnen leven. Super spannend je kan hem eigenlijk niet weg leggen, je wilt door lezen. Op naar het volgende boek zou ik zo zeggen !
door Saskia op 08-12-2015
Wat een fantastisch boek! Erg spannend!
door Marijke op 01-12-2015
Ik had in geen 15 jaar meer een boek gelezen. Toen ik donderdagavond deze roman in mijn brievenbus vond, ben ik begonnen met lezen en het in een adem uitgelezen. Grote klasse. Ga zo door: ik wacht op het volgende boek!
door Bibiana op 20-11-2015
Echt een aanrader, heb het in 1 adem uitgelezen!
Geschreven door Yvette op 20-11-2015
Een spannend en romantisch verhaal, dit boek kun je niet meer wegleggen als je eenmaal begint met lezen!!