Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op eigen kracht
Zelfhelend hulpboek voor eigen-wijze kinderen

Auteur

Sonia Hoenders

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Papa die superman is, je lievelingsknuffel die kan praten: in de innerlijke wereld van kinderen kan alles! Op eigen kracht laat zien hoe je een kind kunt helpen zijn zelfhelend vermogen aan te spreken. Hoe? Door je kind mee te nemen op avontuur aan de hand van zijn lievelingsknuffel of idool. Theorie wordt afgewisseld met eigen ervaringen en ontroerende voorbeeldgedichten. Het zelf schrijven van helende gedichten of verhalen wordt kinderspel met de duidelijke schrijfinstructies en het stappenplan. De aanvullende creatieve opdrachten en speelse oefeningen maken het tot een praktisch boek dat uitnodigt om ermee aan de slag te gaan.

Over de auteur

"Zelfbedachte verhaaltjes voor het slapen gaan vertel ik al langer. Toen ik voor mijn jongste zoon een gedicht schreef om hem te helpen zijn waterangst te overwinnen begon ik met het schrijven van helende gedichten. Ik schrijf ze voor kinderen in mijn praktijk en combineer ze altijd met creatieve en speelse werkvormen. Het afstemmen op een kind, schrijven van verhaal of gedicht en het bedenken van aanvullende opdrachten vind ik fantasisch. Het resultaat is fascinerend."

Productinformatie

ISBN
9789402221831 / 978-94-022-2183-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-11-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
92
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het is zover. Hij is bijna 6 jaar en het is tijd voor zwemles. Vol goede moed gaat hij, samen met mama, naar het zwembad. Ze beginnen in een ‘buffergroepje’ waarin ouders, samen met hun kinderen, het water in gaan zodat het minder spannend is. Maar spannend blijft het, hij heeft er buikpijn van! Ze kleden zich om in het badhokje en staan in badkleding klaar aan de rand van het zwembad. De badjuffrouw roept de namen van de kinderen om te kijken of ze er allemaal zijn, ze zijn er allemaal. Dan kan de les beginnen. Hup, allemaal het water in.
Maar dan gaat het mis. Hij wil niet in het water en al helemaal niet onder water! Hij is compleet in paniek. Hij klampt zich vast aan zijn mama en huilt dikke tranen. Met veel kunst en vliegwerk krijgt mama hem met de teentjes in het water maar meer zit er niet in.
Zijn ouders begrijpen niets van de totale paniek die het jongetje overvalt.

Uit ervaring weet ik dat je als ouder alles doet om je kind te helpen. Maar hoe mooi is het als een kind in staat is zichzelf te helpen? Als het weet om te gaan met de lastige situaties waar het soms mee te maken krijgt en de oplossing ervoor in zichzelf kan vinden? Dan wordt het weerbaarder, zelfstandiger en zelfredzaam. Oftewel, eigen-wijzer. Maar hoe dan?

Snuffie schrikt en wordt heel zwaar,
hij zakt naar beneden en voelt zich naar.
"Omhoog met al die kleren?
Dat moet ik echt nog leren!"
 
De paniek slaat toe,
Snuffie wil naar boven maar weet niet hoe!

Dan hoort hij een stem, heel dichtbij,
en Snuffie denkt: hé, die stem is niet van mij."
De stem zegt: "Moet je horen,
die gedachte zit tussen je oren!"
 
Snuffie wil weten wie daar is,

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek