Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Paardendieven

Auteur

Sarah de Kruijff

Uitvoering
Paperback
Genre
Dieren
Prijs
16 ,45
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Karlijn is veertien jaar. Samen met haar pony Princess wint ze alle prijzen in de springsport die er maar te winnen zijn. Met haar beste vriendin Jiske is ze elke dag wel op de manege te vinden. Alles gaat goed, tot er ineens paardendieven geïnteresseerd zijn in de talentvolle pony van Karlijn. In Paardendieven proberen Karlijn en Jiske de dieven te pakken, maar de dieven zijn vastberaden Karlijns pony mee nemen. Lukt het de dieven om Princess mee te nemen? Of zijn Karlijn en Jiske hen te slim af?  

 

Over de auteur

"Ik ben dertien jaar en woon in Utrecht samen met mijn ouders, zusje en poes Puck. Ik zit op paardrijden en turnen. Ik zit in het tweede jaar van de middelbare school, havo/vwo. Op jonge leeftijd ben ik begonnen met het schrijven van verhalen over paarden, maar ik stopte steeds halverwege een verhaal. Nu heb ik een verhaal afgemaakt dat in boekvorm wordt uitgegeven."

Productinformatie

ISBN
9789402222265 / 978-94-022-2226-5
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
27-11-2015
Taal
Nederlands

Genre
Dieren

Uitvoering
Paperback
Pagina's
76
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het is nu al donker in de stallen. Karlijn en Jiske zitten samen in de stal van Princess. Princess vindt het wel prima en kauwt rustig op haar hooi. Karlijn kijkt elke tien minuten op haar mobieltje hoe laat het is. Als het twaalf uur is, schrikt ze.
"Ze komen zo", zegt ze zacht tegen Jiske. Jiske schrikt. "Is het al zo laat", vraagt ze verschrikt. "Ja. Ze zullen hier zo wel zijn. We hebben alles goed uitgedacht, toch?", vraagt Karlijn. Jiske knikt. "De beveiligingscamera’s doen het. Wij zitten klaar op onze plek, de paardenpoep ligt op de grond en het touw is gespannen." Mooi, denkt Karlijn. Dan kunnen ze nu rustig wachten in Princess’ stal.
Om tien voor half één hoort Karlijn iets. Ze hoort voetstappen. Ze kijkt Jiske aan. Jiske hoort het ook. De voetstappen komen dichterbij. Ze hoort zacht gefluister.
Ineens gaat de staldeur open.
En dan komen de twee mannen binnen. Ze hebben nu allebei zwarte kleding aan en een bivakmuts op, maar Karlijn herkent hen toch makkelijk.
"Kom, we schakelen de beveiligingscamera’s uit", sist Boris. Als de andere man niks doet, zegt hij iets harder: "Bram, sukkel, help eens even!" Bram loopt achter Boris aan. Als ze de beveiligingscamera’s uitgeschakeld hebben, kijken ze elkaar aan.
"We hebben een halster en touw, we nemen haar mee." Jiske knikt naar Karlijn. Dat is het seintje. Karlijn staat zo stil mogelijk op, zodat het stro niet kraakt onder haar gympen.
Ze gaat voor de staldeur staan, ze zien haar niet. De tralies beginnen pas hoog en als Karlijn een klein beetje bukt, is ze niet te zien.
Karlijn telt in gedachten af vanaf drie. Drie, twee… Verder komt ze niet, want ze hoort dat Boris en Bram de staldeur open willen maken. De staldeur wordt open gedaan. 

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek