Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zie je vliegen

Auteur

Ben Steeman

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zie je vliegen wijst je de weg tot het schrijven van jouw eigen levensverhaal. Het is een boek om in rond te shoppen en antwoorden te vinden op je meest actuele vragen rondom persoonlijk leiderschap en je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je vindt er veel praktijkvoorbeelden en raakt gestimuleerd je levensavontuur aan te gaan. Daarmee ligt persoonlijk leiderschap voor jou in het verschiet. Kortom; Zie je vliegen is jouw gids tot persoonlijke groei en authentiek leiderschap.

Over de auteur

"Persoonlijke ontwikkeling is de rode draad in mijn leven. Eerst als vastgelopen puber op de middelbare school, later als klinisch psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. De afgelopen 22 jaar is training en opleiding mijn werkveld geweest. Zo’n beetje alles wat te maken heeft met talentontwikkeling heeft in mijn agenda gestaan; personal coaching, management & talent development, assessment, HR consultancy, traineeships. De laatste 12 jaar heb ik onder eigen vlag gevaren: Steeman Human Resource Development. Zo heb ik mijn visie op leren en ontwikkelen vorm kunnen geven en cultiveren. Dat heeft mij heel veel ervaring opgeleverd. Tijd om dit eens te delen in de vorm van een boek: Zie je vliegen."

Productinformatie

ISBN
9789402222616 / 978-94-022-2261-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
22-04-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Persoonlijk leiderschap en waarmaken wat in potentie in je besloten ligt. Dat draait in de kern om de volgende elementen:
    • Wat wil ik (levensvervulling)?
Zo lang je je laatste adem niet hebt uitgeblazen, is er een open ruimte van tijd die je kan vullen. Wat je daar mee doet, is een ongekende vrijheid, elke dag weer. Niettemin ‘tijd slijt’ en hoe ga je die vullen? Dat betekent bewuste keuzes maken. Door regie te nemen over je eigen leven blijf je vitaal en energiek.
    • Wat kan ik (talenten)?
Je talenten krijg je voor niets. Al je talenten samen vormen je unieke kracht en geven richting aan je leven. Door je krachten en talenten te cultiveren, leg je een gezonde basis om verder op te bouwen. Doorgaans herken je je eigen talenten niet onmiddellijk als uniek of bijzonder betekenisvol. Wat zijn je talenten en op welke manier kan je ze extra waarde en diepgang geven?
    • Wie ben ik (identiteit)?
Rembrandt wist wat hij kon en wie hij was. Geen twijfel daaraan mogelijk. Zijn schilderijen hebben een heldere signatuur: Rembrandt van Rijn. Dat maakt hem tot een herkenbare persoon waarvan de omgeving wist wat ze van hem konden verwachten. Wie ben je in de kern en wat kunnen mensen van je verwachten? De uitdagingen in het leven helpen je om voor jezelf en je omgeving te verduidelijken wie je bent er waar jij voor staat.
    • Op reis gaan (het levensavontuur aangaan)
Het vergt veel moed en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Een kompas mag dan vele koersen hebben, uiteindelijk draait het om jou. Je kan het leven beter aangaan en er regie over nemen dan het te ondergaan. De volger put zich uit in het reageren op gebeurtenissen en rent achter de feiten aan. Hij doet zijn best om het leven bij te houden. Wanneer je regie probeert te nemen over jezelf en je leven, gaat dit samen met een positieve en energieke levenshouding. Ik wil je helpen je uitdagingen aan te gaan. Het levert je zelfbewustzijn op en het (zelf)respect van de mens die eigen stempel drukt.

Het ontdekken van je potentieel levert je spannende inzichten op. Het leidt tot jouw levensverhaal. Je weet waar je voor staat en wie je bent. Je kent je drijfveren en accepteert je schaduwkanten. Je doet je niet anders voor dan wie je bent. Je kan een zinvol leven leiden doordat je weet wat belangrijk voor je is. Doordat je handelt conform wie je bent, komen innerlijk zijn en uiterlijk tonen bij elkaar. Dat is authenticiteit. Door het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap ligt zo authentiek leiderschap in het verschiet.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek