Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De enkeling en zijn zuster

Auteur

Ann De Bosscher

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,9 / 5 (14 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

24 juli 2014 beloofde een van de warmste dagen van de zomer te worden. Eén telefoontje zorgde voor een niet te beschrijven kilte. De ‘dood’ klopte aan. Gesteund door de enkeling gaat zijn zuster op zoek naar een manier om afscheid te nemen. Filosofische gesprekken, kunst en gedichten bieden beide hooggevoelige individuen de mogelijkheid een uniek rouwproces door te maken. Met dit werk laat de schrijfster zien dat iedereen zelf bepaalt hoe hij omgaat met verlies en rouwverwerking. Ondanks alle tegenslagen kan men steeds een eigen pad blijven bewandelen en een voorbeeld worden voor velen.

Over de auteur

"Talrijke schriftjes uit mijn jeugdjaren in Merchtem dragen de titel: ‘Dit boekje behoort aan Ann’. Nu geef ik reeds jaren les in Gent. Door mijn hoogsensitiviteit is, naast het overbrengen van wiskunde, het stimuleren van het welbevinden van jongeren een uitdaging geworden. Door het plotse verlies van mijn broer werd schrijven opnieuw belangrijk. Ik schreef geen dik boek, maar een boek met een boodschap. Hooggevoeligheid, kunst, rouwverwerking en doorzettingsvermogen worden met elkaar verweven."

Productinformatie

ISBN
9789402224498 / 978-94-022-2449-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
26-02-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Mooi is ook de herinnering aan het moment dat je je neefje (mijn zoon) het verhaal achter het muziekstuk ‘Dance macabre’ van Camille Saint-Saëns liet ontdekken. Je ging er zodanig in op, alsof het je eigen schoolwerk was. Ik zie je nog steeds staan, net als een dirigent het stuk ontledend. “Luister en voel”, zei je. Mijn zoon gaf zich volledig over aan jouw verbeeldingskracht. Hij werd ‘Pietje de Dood’ en danste op de melodie met de overledenen. “Hoor”, zei je. “De doden zijn gelukkig.” Het was mooi om te zien. Jij, met je armen in de lucht en mijn zoon vol overgave draaiend, tollend… Als een leermeester ging je te werk. Een taak van school kreeg plots een andere perceptie. Niet te verwonderen dat jouw neefje, vol zelfvertrouwen, een grandioze tien haalde. Dit zijn memorabele momenten die ik diep in mijn hart meedraag, maar die me ook een krop in de keel bezorgen.

Reviews (14)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door ann timmerman op 11-03-2016
vol gevoel, recht uit het hart, pakkend, intens, vlot geschreven, mooie illustraties.
door Dirk De Gheest op 16-03-2016
Als een boek je doet nadenken over de broosheid van het bestaan, als het op elke bladzijde roept dat het leven kort is en geen tijd mag verloren gaan, als het je eraan herinnert dat je maar beter met waardevolle kunstuitingen kan bezig zijn in plaats van met alledaagse banaliteit, en niet in het minst: als een boek je doet nadenken over geloof en de smalle grens tussen leven en dood, dan is het een waardevol boek. Kopen dus, en lezen, en herlezen.
door Erika De Noyette op 16-03-2016
Het boek 'De Enkeling en zijn Zuster' is een heel mooi, vol liefde geschreven boek. Je voelt de intense band tussen broer en zus. Je leest de eerste zinnen en de tranen kan je niet bedwingen. Je leest het boek in 1 ruk uit. Een echte aanrader.
door Pascale Cleymans op 19-03-2016
Aangenaam boek om te lezen dat je zin geeft om een enkeling te zijn!
Doet je nadenken en maakt duidelijk dat het belangrijk is om te kunnen stilstaan in deze drukke maatschappij waar men te weinig de tijd neemt om te genieten van kleine dingen en van elkaar en om anderen “echt te zien”! "Geniet en leef nu" is de boodschap. En wees vooral jezelf!
Het boek is ook een steun en aanmoediging voor diegenen die datzelfde meemaken en voelen bij het verlies van een geliefde en het geeft de kracht bij het verwoorden en verwerken hiervan.

door Doris Dossche op 21-03-2016
Een heel ontroerende ode aan een betreurde alter ego, een geliefde broer. Met een originele invalshoek (broer alterneert met zus, broer in de tussenwereld, broer ziet wat zus doet) en een harmonieus uitgebouwd stramien. Bij dat alles: oprecht, levendig en in een gevariëerde stijl. Broer komt tot leven. Als lezer begin je hem ook te missen, of krijg je het gevoel dat je hem graag had gekend: een altruïst met een aparte gave voor muziek. Bij dat alles valt ook het meditatieve op: duidelijk een weldaad bij het verwerken van groot verdriet. Tenslotte ben ik ook getroffen door het bemoedigende einde.
door Greet Bekaert op 01-04-2016
Mooi hoe je intens verdriet zo kan verwoorden. Onbegrip, verlangen, verdriet,...liggen zo dicht bij elkaar. Je leeft mee met de enkeling en zijn zuster. Beiden willen ze ons meegeven dat we moeten genieten van alle mooie momenten. Ze hebben mij alvast laten genieten van dit boek!
door Leen Bourgois op 12-04-2016
Bij het lezen van dit boek borrelt een stroom aan gevoelens in me naar boven. Dankzij de sereniteit van de schrijfster en het vatten van het onvatbare in kunst en in spirituele ontmoetingen krijg je gaandeweg hoop in dit verdrietige verhaal van afscheid en verlies.
Lezen!

door Ann Walrave op 16-05-2016
Een oprecht geschreven boek dat vlot leest en beklijvend is. De boodschap is voor iedereen en elke dag toepasbaar. Lezen, herlezen en geef het boek een plaats zodat je aan de boodschap herinnerd wordt.
Een aanrader!
door Tom Verschraegen op 18-05-2016
Eerlijke relaas over hoe iemand omgaat met verlies.
De lezer krijgt toegang tot de diepste gevoelens, hoop en zingeving van de auteur. Een unieke visie op de vraag 'Wat na de dood?'. Een echte aanrader, zeker in deze tijden, waar alles rond cijfers en statistieken draait!
door Katrien Van Roste op 10-08-2016
Een boek dat gevoelens van verdriet en verlies onder woorden kan brengen. Stap voor stap leer je de auteur beter kennen en voel je dat elke zin, elk woord oprecht is, recht uit het hart. Een boek dat me heel stil kreeg en dat ik een tweede keer heb gelezen, jawel, buiten op een bank.

door Karen Van Wambeke op 15-08-2016
Een boek waarin liefde en leed zich verstrengelen, elkaar omhelzen... over afscheid nemen en verwerking, recht uit het hart.
Chapeau, Anneke! Het was altijd al je grote droom een boek te schrijven. Het is je gelukt, je mag er trots op zijn!
door Frank Van der Sypt op 20-08-2016
Een begrijpelijk en zeer toegankelijk boek voor iedereen die waarde hecht aan het leven en aan mensen. Het verhaal confronteert ons met de zin van het bestaan en toont aan dat een eerlijke en diepmenselijke band de dood overtijgt. De auteur is er in geslaagd de levensvisie van haar broer een stukje te vereeuwigen en te laten verder leven in allen die dit boek lezen. Knap gedaan !
door Els van Bemmel op 15-10-2016
Gevoelig, sereen, intimistisch, aangrijpend: een warme troost voor al wie worstelt met verlies en gemis. Een hoopvolle gids om ondanks het grote verlies te blijven zoeken naar het goede, het ware, het mooie...
door Christine Vanhuffel op 24-08-2018
Lees, je zal glimlachen, maar ook diep ontroerd worden.
Een diepzinnige rouwverwerking van een zus met een boodschap van haar broer
Een bewonderaar