Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Ultieme Staat
(Democratie 4.0)

Auteur

Koos Tamminga

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Heeft u ook weleens het idee, dat als u de grondwet in dit land zou mogen bepalen, het dan veel beter zal gaan? Het idee dat de regering helemaal niet democratisch handelt? Dat de sociale zaken helemaal niet zo sociaal zijn? De Ultieme Staat geeft een platform voor deze ideeën. Wat kan en moet er allemaal veranderen, zodat iedereen weer het vertrouwen in de politiek terugkrijgt. Alle denkbare thema’s worden behandeld en duidelijk uitgelegd. Dit boek legt de basis voor niet alleen een politieke, maar zeker ook een mentale verandering. Maar alleen u, de lezer, kan deze verandering bewerkstelligen.

Over de auteur

"Schrijven heeft mij altijd geboeid. Kleine humoristische verhaaltjes jaarverslagen, nieuwsverslagen, informatieboekjes en jubileumboeken over verschillende onderwerpen. Het meeste schreef ik in mijn tijd bij de Koninklijke Marine. Toch wilde ik altijd nog eens een echt boek schrijven over een item dat mij echt interesseerde. Na een boek over mijn stamboom op internet gezet te hebben, komt nu mijn eerste boek uit over een andere kijk hoe politiek bedreven moet worden, genaamd De Ultieme Staat."

Productinformatie

ISBN
9789402226102 / 978-94-022-2610-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-04-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
172
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Tegenwoordig vertegenwoordigen de politici niet meer het volk. Via hun partij hebben ze een eigen idee en plan hoe Nederland geregeerd zou moeten worden. Zelfs als 95 procent van de bevolking het niet eens is met de plannen. Dit heet ‘politieke correctheid’ oftewel weigeren om moeilijke beslissingen te nemen en de boel maar op hun beloop laten. Heel veel politici denken dat het volk dom is en bij voorkeur dom gehouden moet worden. Wat snappen die burgers nu van internationale betrekkingen? Wel, ik kan u vertellen, burgers snappen heel veel. Zelf lees ik kranten uit Nederland, Israël, Engeland, USA, Oekraïne en als er ergens in de wereld een gebeurtenis is, dan zelfs de lokale kranten.

Via internet weten mensen ook heel veel. Om een klein voorbeeld te noemen: de bevolking wist meteen vanaf het begin al dat al het geld dat richting Griekenland gaat nooit meer terugkomt. Dit omdat via het internet iedereen kon zien hoe de Grieken over hun economische beleid denken en dat ze dit met voeten treden. Zelfs Griekse ambtenaren gaven een sterfgeval in de familie niet door, zodat de uitkering die deze persoon kreeg gewoon bleef komen. Onze regering ontkende dit en had ook het inzicht niet dat de Grieken toch gewoon deden wat ze wilden zonder zich iets aan te trekken van regels vanuit Brussel. Denk aan ‘politieke correctheid’. Zij moet nu toch toegeven dat onze bevolking gelijk had. Ondanks dat gaat er meer geld naar dit Zuid-Europese land dat wel mooi weer heeft, maar absoluut geen mooi economisch beleid. En vaak meer geld dan de politici denken. De politici vinden zichzelf ver boven het volk staan en het woord volksvertegenwoordiger vinden ze maar een vies woord, moet eigenlijk uit het woordenboek geschrapt worden. In onze nieuwe Ultieme Democratische Staat wordt deze instelling teruggedraaid. 

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek