Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Kale Prikkie het gouden egeltje

Auteur

Sietske de Jong-Kooistra & Herman Sytema

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
16 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Op een ochtend ontdekt Prikkie het egeltje dat hij zijn stekels heeft verloren. Zou het met hem net zo zijn als de herfstbomen, die nu hun bladeren verliezen? Teneinde raad vraagt hij zijn vriendje Uiltje Knap om hulp. Onderweg door het bos komt Prikkie dieren tegen, die hem uitlachen of uitschelden. Hij laat zich ondanks alles niet uit het veld slaan. Kan Uiltje Knap hem helpen?

Over de auteur

"Ik ben in 1957 geboren in Leeuwarden en woon in het Friese terpdorpje Ee. Na jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, wilde ik graag mijn passie waarmaken met het schrijven van kinderverhalen. Vandaar dit prentenboek over het egeltje Prikkie, die het in dit verhaal wel erg zwaar te verduren krijgt. Ondanks alle tegenslagen behoudt Prikkie zijn waardigheid. Herman Sytema heeft dit op een verrassende manier in beeld gebracht."

Productinformatie

ISBN
9789402226522 / 978-94-022-2652-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-05-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
38
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

Aan de rand van het herfstbos woont Prikkie het egeltje in zijn holletje. 
Op een ochtend na een diepe slaap wordt Prikkie heel vreemd wakker. Zijn hele bed ligt bezaaid met stekeltjes, hij wrijft zich eens goed in de ogen. Droomt hij nog, of is het echt waar dat hij al zijn stekeltjes vannacht heeft verloren?

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Klaske op 07-08-2016
Kale prikkie het gouden egeltje is een prachtig kinderboek. Het is een educatief boek waarin het thema pesten aan bod komt, maar ook is er een mooie link met het seizoen herfst. Sietske de Jong-Kooistra neemt je mee in het verdriet en de onwetendheid van prikkie. De illustraties van Herman Sytema zorgen voor een levendig verhaal. Een aanrader!