Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Marianne & Musea

Auteur

Marianne Wulms – Hovens

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Nog nooit eerder schreef iemand met zoveel passie over musea. 'Mijn ogen hebben de kunstwerken gezien, mijn hart is erdoor geraakt', is één van haar liefdevolle bewoordingen.

Marianne Wulms-Hovens (1948) woont met haar man in Roermond en heeft twee volwassen dochters.

Marianne beschrijft niet simpelweg dat ze gek is op musea, maar zij beeldt deze liefde ook uit. Dit doet ze bijvoorbeeld sprekend met: 'Foto’s, flyers en kunstkaarten die vóór mij liggen zijn getuige van mijn passie voor kunst'.
Zij vertelt over de tijd dat zij in een museum woonde en geeft veel interessante wetenswaardigheden over musea en hun kunst.

Over de auteur

"Kunst vormt voor mij de rode draad in mijn bestaan. Kunst kleurt mijn dagen. Ik zie, registreer en beschrijf graag. Gedichten en verhalen van mij staan in Limburgse bloemlezingen. Deze publicatie komt voor mij als een ‘mededeelzame’ verrassing. Tijdens het grasduinen tussen museummaterialen besloot ik een museumverhaal te schrijven. Het groeide en werd een terugblik die een vooruitblik wil zijn. Musea willen toegankelijk zijn, zo ook de bladzijden in dit boek."

Productinformatie

ISBN
9789402226881 / 978-94-022-2688-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
03-06-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
102
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Als ik mijn stad verlaat, is dat met een speciale reden. Meestal heeft het met kunst te maken, omdat het zo inspirerend en geestverruimend is.
Even uit de dagelijkse werkelijkheid in een onbekende omgeving vertoeven, heeft beslist een therapeutische werking op mij waar de kracht van kunst in schuilt.
Sommige dingen zijn te mooi om ze verborgen te houden, ze vragen erom gezien en bewonderd te worden. Ik wil een schilderij binnen stappen en de emotie er in aflezen.
Zoals in het leven het onverwachte een dag tot iets moois kan maken, zo ervaar ik het ook bij de ontmoeting met een schilderij.

Regelmatig ga ik met een vriendin voor een dagje uit met een cultureel tintje.
Bij een museumbezoek loop ik dikwijls nog eens terug naar een schilderij, en neem het in me op.

Eenmaal weer thuis rest nog wat foto’s, een tekstboekje met uitleg en een tekstblad. Voor mij hoort dit soort documentatie altijd tot het nagenieten van een museumbezoek.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek