Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Nereïden

Auteur

Emely V.W.

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,55
Verzending
Exclusief verzendkosten
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie past door brievenbus
(Nederland en België)

Samenvatting

Luna Plena ontdekt dat ze een afstammeling is van één van de machtigste zeegoden, de schepper van de nereïden en ook Luna's grootvader. Luna moet een ritueel voltooien om nereïde te worden, doet ze dit niet, dan zal ze veranderen in een bollocks. Dit moet voorkomen worden, want Luna is de enige hoop op een verdere toekomst van de nereïden.
De Nereïden is een fantasieverhaal, gebaseerd op de Griekse mythologie. Waar goden en titanen niet de hoofdrol spelen, maar één meisje. Zodra Luna haar avontuur begint, lijdt ze vreselijke verliezen. Haar hart wordt verscheurd door liefde, verdriet en wanhoop.

Over de auteur

Emely Van Wassenhove - geboren in Gent - woont bij haar ouders, broers en zussen. Familie is een heel belangrijk aspect in haar leven. Ze heeft altijd al een grote passie voor lezen gehad. En met een grote portie fantasie in haar hoofd moest ze dit gewoon op papier zetten. De interesse in de Griekse mythologie is ontstaan door een spel dat Emely vroeger speelde. De Nereïden is het allereerste boek dat ze uitbrengt.

Productinformatie

ISBN
9789402228137 / 978-94-022-2813-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-07-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
164
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik word wakker in een donkere kamer. Ik lig op een koude vloer. Waar ben ik? Ik open mijn ogen langzaam. Mijn hoofd bonkt alsof ik een kater heb.
Er zit iemand in een hoek op een stoel. Ik knipper mijn ogen om het beeld scherper te stellen. Hij kijkt mij aan. Het enige wat ik zie, zijn rode ogen in het duister.
"Wie is daar? Waar ben ik?", vraag ik angstiger dan bedoeld.
"Wees maar niet bang, Luna" Hij sprak mijn naam uit met een enorme intrige.
Hij komt tevoorschijn en komt in het licht van de maan te staan, dat door een klein raampje schijnt.
Het is dezelfde jongen die mij bewusteloos maakte thuis. Hij heeft een donkerzwart harnas aan, net hetzelfde als dat van Koios. Zijn biceps zijn goed zichtbaar.
"Je bent veilig. Ik ga je niets doen." Hij zegt dit terwijl hij lacht. Ik voel me alles behalve veilig bij dit wezen.
"Wat wil je?", vraag ik wat zelfzekerder.
"Jou", zegt hij vol overgave. "Ik wil jou." Zijn grijns verdwijnt niet van zijn gezicht.
"Waar is Koios?", vraag ik hem.
"Koios? Je metgezel? Je verloofde waarmee je, voor het huwelijk, het bed ging delen. Dat is niet hoe het gaat bij de nereïden, Luna", zegt hij met een duivelse grijns. "Jullie kunnen pas officieel vrijen wanneer je getrouwd bent. Als je vrijt voor het huwelijk dan kan je geen nereïdekinderen op de wereld zetten en is alles voor niets geweest." Hij blijft lachen naar mij. Bij elk woord zet hij een stap dichter naar mij toe. Ik krijg de kriebels van hem. Wat gaat hem dat aan wat Koios en ik doen? Wat heeft hij gedaan met Koios? De meest bange vragen draven door mijn hoofd als een losgeslagen paard.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek