Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Myra

Auteur

Iman Achaaray

Uitvoering
Paperback
Reviews
☆ ☆ 3,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Myra is een meisje van 19 jaar dat haar draai in haar leven nog niet echt heeft gevonden. Een jong meisje met verschillende psychische stoornissen dat op zoek is naar een antwoord. Zij beleeft al haar tegenslagen en gedachten terug op papier.
Myra is een samenstelling van de belevenissen van Iman Achaaray en van drie andere vrouwen. De verhaallijnen smolten samen tot het verhaal van Myra. Iman neemt je mee in Myra’s gedachten. Gedachten met veel drama, waarin geen greintje geluk te vinden is...

Over de auteur

Iman Achaaray (19 jaar) was een stil en verlegen meisje. Ze  kampte zelf veel met psychische problemen. Toen ze ouder werd, wilde ze graag mensen met psychische problemen helpen door met hen te praten. Nadat ze een tijdje in het psychiatrie had gezeten, kwam ze met het idee om zelf een verhaal te schrijven. Zij leerde daar namelijk drie andere jonge vrouwen kennen, die hun problemen vertelden aan Iman. Zij was daarbij niet enkel een luisterend oor, maar ook heel begripvol en niet veroordelend. Mensen met psychische problemen inspireerden haar en ze vond dat daar ook naar geluisterd moest worden. Daarom creëerde zij Myra, zodat mensen een beter beeld zouden krijgen bij hoe het is om door het leven te gaan met psychische problemen.

Productinformatie

ISBN
9789402228311 / 978-94-022-2831-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-08-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
58
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Doen alsof

De meesten doen wel alsof. Het is een soort van scherm voor jou om niet te laten zien wie je echt bent of hoe je echt in elkaar zit. Doen alsof om niet op te vallen bij andere personen en niet te laten zien dat er iets mis is. Wat als je vast zit in alsof doen? Imagine this, je gaat door een moeilijke periode en je hebt altijd maar alsof gedaan. Wat als je een realiteits-stoornis hebt en blijft hangen bij het alsof doen? Je gaat er te diep op in en je vergeet al je problemen effectief terwijl er echt iets aan gedaan moet worden. Dat zou nu eens fantastisch zijn om daarin te blijven vast zitten. Maar helaas… Soms krijg je een wake up call die je terug naar jezelf mag transformeren nadat de personen weg zijn waarvoor je moest faken. Dan begin je je weer neerslachtig te voelen of gek te doen. Dan begint je ware zelf naar boven te kruipen en splijt je neppe scherm dat voor je staat open en omhult het je hele geest en lichaam. Je gaat dan terug naar hoe je eerst was. Doen alsof wordt geaccepteerd als een normale zaak. Iedereen doet dit wel. Sommigen houden het langer vol en bij sommigen valt het niet op, bij anderen valt het op en vallen ze door de mand; ze ontploffen dan bijvoorbeeld of iets anders. Nu, bij mij is het net hetzelfde. Ik, doen alsof? Ik heb het geprobeerd. Ik heb alles uit mijn mars gehaald om te doen hoe de mens doet. Schijnheilig grijnzen en lachen om domme grapjes. Aanpassen. Ik val rechtstreeks door de mand als ik dat probeer. Alhoewel ik daar vroeger goed in was. Ik denk dat dit te maken heeft met ouderdom, vroeger was het gemakkelijker om niet door de mand te vallen omdat je dan omringd was met robotten of van die meisjes die zo hopeloos en naïef waren dat het amper opviel als je door de mand viel. Het enige wat je moest doen was erbij staan of zitten, even meepraten over de domste dingen die je je kan voorstellen, lachen om hun flauwe, smakeloze grapjes en dat was het.

Reviews

☆ ☆

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door Naima op 06-08-2016
Heel mooi