Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Bronstig Brabant
Zedendelicten in historisch perspectief

Auteur

Klaas de Graaff

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Menig slachtoffer van een zedendelict ervaart dat stuk verleden als een trauma. Nu, maar ook het verre verleden, staan bol van de voorbeelden. Het schoolkind dat door de onderwijzer onzedelijk werd betast of erger. De vader die zijn dochter als prostituee beschouwde. Maar ook jonge vrouwen die hun ongewenste zwangerschap illegaal lieten onderbreken. Hoeren die hun klant beroofden en soldaten die een geslachtsziekte opliepen. Moorden en brandstichtingen als gevolg van verbroken verlovingen. Dit allemaal in de provincie Brabant, om niet te vergeten.

Over de auteur

Klaas de Graaff (Den Haag 1939) heeft zich als criminoloog en amateurhistoricus verdiept in de misdaad, toegespitst op de provincie waarin hij woonachtig is. Zijn eerdere boeken gingen over moorden in de 19e eeuw (Moorddadig Brabant, 2000), over de strafinrichting in ’s-Hertogenbosch (De polsslag van het kwaad, 2008) en brandstichting (De fik erin, 2009). Ook verschenen van zijn hand talloze artikelen op criminologisch en penologisch terrein in tijdschriften en dagbladen.

Productinformatie

ISBN
9789402228366 / 978-94-022-2836-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
05-08-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
158
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Minder genadig komt Jo ervan af. Hij krijgt twee jaar straf en mag zeven jaar het ambt van onderwijzer niet meer vervullen. Jo heeft het dan ook wel erg bont gemaakt. De negenjarige Anton uit Leur, nota bene de zoon van het hoofd van de school, vertelt dat meester Jo wel meer dan tien keer de hand in zijn broek heeft gestoken om vervolgens aan de buik en aan dat deel waardoor ik water, te friemelen. De onderwijzer ontkent echter de beschuldigingen, zegt dat hij wel eens jongens op de schoot neemt, maar nooit viezigheid met hen uithaalt.
 

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Hans F. Marijnissen op 17-08-2016
Goed geïnformeerd en onderhoudend geschreven boek over zedendelicten in Brabant. Veel fragmenten uit historische rechtszaken en politieverslagen, met afstand en humor gebracht en met mededogen voor de slachtoffers. Aanbevolen.