Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Chocopasta & Pindakaas
Hersenkronkels en gedachtenspinsels op het kruispunt van werkelijkheid en fantasie en van humor en ernst

Auteur

Erik Hendriks

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Deze bundel bevat fantasierijke, vrolijk stemmende verhalen, gedichten en sproken (*). Heeft u zich wel eens afgevraagd wat een kogel denkt op weg naar het doel? Wilt u weten wat God dacht toen Johan Cruijff aan de hemelpoort klopte? Wel eens een kerstverhaal gelezen vanuit het perspectief van de kerstboom? Of het levensverhaal van een onderbroek? En wat heeft Pindakaas in hemelsnaam aan Chocopasta te melden? Dit boek geeft antwoord op deze en andere vragen. Ook controversiële zaken (Zwarte Piet, IS) passeren de revue. In beeldende taal wordt, relativerend en creatief, de wereld op de hak genomen.

(*) sprookjes voor kinderen tot 89 jaar.

Over de auteur

Erik Hendriks (1954) schreef in zijn jonge jaren de wedstrijdverslagen van Heren 4 van hockeyclub Civicum uit Cuijk. Deze verslagen oogstten vaak meer waardering dan het vertoonde spel… Na het overlijden van zijn vrouw nam hij zich voor om zijn schrijftalent uit te laten monden in een verhalenbundel. Zijn vervroegde pensionering bij IBM gaf hem de gelegenheid dit waar te maken. Eén van zijn gedichten is in NRC gepubliceerd. Hij is inmiddels hertrouwd en woont in Zeist.

Productinformatie

ISBN
9789402228915 / 978-94-022-2891-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-09-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Uit: De dirigent

Zijn blik gleed weer over het orkest. Ze waren nu bij het tweede deel beland. Het tempo ging iets omhoog. De lichamen van de strijkers bewogen in cadans mee met de muziek. De pianist liet zijn handen gracieus over de toetsen gaan. En daar zag hij de blonde hoboïste. Wat een lekkere meid was dat toch. En wat een boezem. Die deinde mee op de maten van de muziek. Een heerlijk uitzicht was dat….
Volgende keer spelen we dat stuk van Von Trimmelburg. Daar zit een machtig stuk voor de hobo in. Dan zal die boezem te keer gaan... Met een beetje goede wil komen de tepels ook nog even om de hoek kijken…
 
Hij keek verder naar rechts. De schuiftrompetten hadden even niets te doen.
Zat die ene daar nou te gapen? Dat kan toch niet! Moet ik toch iets van zeggen bij de eerstvolgende repetitie.

 
 
Uit: Een modern sprook

De prins keek eens goed om zich heen. Er waren in ieder geval geen spoken te zien. Bij de voordeur van het kasteel zag hij de reus op een bankje zitten. Hij was met iets bezig maar de prins kon niet goed zien wat het was. Hij pakte zijn verrekijker en zag toen dat de reus met zijn i-Pad bezig was. Hij was recepten aan het bekijken. Recepten van prinsesjes! Met de AH-app!
Hij had dus geen tijd te verliezen. Zodra de reus een lekker recept gevonden had, zou hij het prinsesje gaan koken. Of bakken, afhankelijk van het recept natuurlijk.

 
Uit: Groningen

Laat ze er in godsnaam mee kappen
Met het naar boven halen van die aardsappen
Het is iets wat Groningen niet zint
Want soms laat de aarde een wind
En dat kan het onroerend goed niet behappen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek