Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Greendesign en interieur

Auteur

Saly Rey en Tom Hommes

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

Verticale tuinen zijn een innovatie in greendesign, maar voor het interieur zeker niet de enige. Dat laat dit boek zien. U kunt gewoon van de plaatjes genieten en de tekst die het heeft over ‘kamerplanten uitnodigen als psychotherapeut’ laten voor wat het is. Het kan ook andersom dat u vooral geniet van de tekst die uitlegt dat u door planten gezonder wordt. Luchtzuivering en visuele imput maken u rustiger. Vooral als u rekening houdt met stijlvastheid en daarmee rommeligheid vermijdt. U geeft liefde aan planten en krijgt dat terug. Onbewust misschien, maar dat maakt u evengoed gelukkiger.

Over de auteur

Tom Hommes groeide op in de Bollenstreek. Hij was leraar biologie en helemaal niet zo innovatief. Wel groen. Zijn volkstuin is een voorbeeld van niet-design. Rommelig – mogelijk een reactie op de bollenvelden in zijn herinnering – maar heel gezond.

Saly Rey groeide op in Bakoe werkte in Moskou als designer en is al weer 17 jaar in Nederland. Hij is altijd enthousiast voor innovaties. High Tech is dus zijn favoriete stijl. Die toch wat koude wereld werd door zijn passie voor verticale tuinen omgezet in een brede belangstelling voor groen in het interieur.

Productinformatie

ISBN
9789402229301 / 978-94-022-2930-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
14-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
120
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Kamerplanten zijn de eenvoudigste manier om harmonie met de natuur te bereiken. De moderne mens leeft in een moeilijke tijd, omdat hij voortdurend iets moet inleveren. In sommige gevallen moet je persoonlijke tijd opofferen, maar het ergste is dat onze gezondheid gevaar loopt. Wie de verbinding met de natuur kwijt is, voelt zichzelf niet meer van een deel van de wereld en dat heeft zijn weerslag in de psyche en zelfs in het lichaam. 
Door constant stressen, overbelastingen en andere onplezierige momenten wordt de mens uitgeput en dit maakt dat hij zich gedraagt als een robot. Alle acties worden automatisch uitgevoerd en zo verandert het leven in een somber bestaan, wat voor een robot geen bezwaar is natuurlijk, maar die kant wilt u zelf niet op. Als u meer in natuurlijke omstandigheden zou willen raken, kunt u proberen in uw huis een paar kamerplanten uit te nodigen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek