Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Voorbij de horizon

Auteur

Geertje Hoefeijzers-Kars

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Is het echt een jaar geleden?
Het lijkt alsof het gisteren was.
Ik mis je, méér dan ik kan zeggen,
Mis de liefde die ik in je ogen las.
 

Ik mis je liefdevolle woorden
Ik mis je armen om me heen
Ik mis je knuffels en je kussen
Ik mis ons geluk, dat plots verdween.

Over de auteur

Ze moest afscheid nemen van haar grote liefde. De man met wie zij de gelukkigste jaren van haar leven had gedeeld. Ze vertelt in het tekstgedeelte over haar persoonlijke rouwverwerking. Een onderwerp dat zij samen hadden besproken. “Je verlies verwerken doe je op je eigen manier. Daar is geen gebruiksaanwijzing voor”, had hij toen gezegd. Het schrijven van gedichten over het verdriet, de emoties en de herinneringen wil zij delen. Zij hoopt dat lotgenoten kracht en troost zullen vinden in de woorden die ze heeft geschreven.

Productinformatie

ISBN
9789402229394 / 978-94-022-2939-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
104
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Je zag de bloeiende zomerbloemen
en zei: "Dit is de laatste keer
dat ik er nog van kan genieten, want
volgend jaar... ben ik er niet meer."

Ik voel je armen om me heen
Eén ding moet je me beloven
We moeten net als in de liefde
In wonderen blijven geloven.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Jaap op 07-10-2016
Beste Geer gefeliciteerd met je nieuwe boek.
Mijn eerste indrukken van door de 2 gedichtjes die ik op deze pagina kan lezen geven mij een goede indruk
hoe je met rouwverwerking om kunt gaan

Ook van deze auteur

Voorkant cover

De Reiswekker

Geertje Hoefeijzers-Kars

4 reviews
De Reiswekker beschrijft het turbulente leven van Sophie. Ze leefde in de vorige eeuw en overleed in 1990 op 90-jarige leeftijd. Een ongelofelijk verhaal over een rusteloze vrouw die op zeer jonge leeftijd haar ouderlijk huis ontvluchtte en de wijde wereld in trok. Geen enkele uitdaging ging ze uit de weg. Op haar eigen manier handhaafde zij zich in de 'mannenwereld'. Vertederend, hartverwarmend, maar ook een hartverscheurend verhaal van een moedige vrouw. Haar rusteloze karakter komt in rustiger vaarwater als zij na 50 jaar 'zwerven' terugkeert op haar geboortegrond. Kortom, een boek om in één adem uit te lezen.
22,50
Voorkant cover

Hye, mijn Koreaanse bruid

Geertje Hoefeijzers-Kars

Na een toevallig weerzien, vertelt Frank aan de auteur zijn levensverhaal. Hij vertelt haar over zijn jeugd, zijn liefde voor de zeevaart en over zijn verblijf in Korea en later Amerika. Over ontvoering, mishandeling en beroving, maar bovenal over zijn zoektocht naar Hye, aan wie hij zijn leven te danken heeft.
18,99
Voorkant cover

ZEEUWSE PARELS

Geertje Hoefeijzers-Kars

Gedichten ontstaan spontaan in Geertjes hoofd als ze door Zeeland zwerft. Genietend van de weidse polders, de prachtige kustlijn en de authentieke dorpen. Zeeland biedt rust, ruimte en vrijheid. De rijke historie, de geschiedenis van de vele overstromingen en de gewone hedendaagse dingen boeien haar nog steeds. In deze bundel brengt ze haar liefde voor Zeeland op eenvoudige wijze over op haar lezers.
16,99
Voorkant cover

Mamba

Geertje Hoefeijzers-Kars

Mamba is een dappere, onzelfzuchtige vrouw uit het voormalig Nederlands-Indië. Ze groeide op in Soerabaya. Op zeer jonge leeftijd moest zij de zorg op zich nemen van haar zusje. Haar leven veranderde drastisch toen zij later - min of meer gedwongen - naar  Nederland vertrok. Verschillende keren keerde Mamba terug naar haar geboorteland om uiteindelijk na de Japanse bezetting en de Tweede Wereldoorlog voorgoed naar Nederland te komen. Geertje Hoefeijzers-Kars heeft Mamba’s biografie boeiend weten te schetsen. Dit is een boek om in één adem uit te lezen.
21,99
Voorkant cover

Asbestkanker heb je óók samen

Geertje Hoefeijzers-Kars

Mesothelioom is een vorm van asbestkanker die zich hecht aan het borstvlies. Genezing is niet mogelijk. Guust, de man van Geertje Hoefeijers-Kars, werd door deze verschrikkelijke ziekte getroffen. Hoop doet leven, maar er was geen weg terug. Ze moesten het accepteren. Kanker heb je samen. Je bent er voor elkaar, je hebt elkaar nodig. Samen schreven ze een dagboek vol met gevoelens, emoties en verdriet. Geertje en Guust vonden een weg om de ziekte te accepteren. Van elke seconde die ze nog hadden, genoten ze met volle teugen. Ondanks alles waren ze gelukkig. Guust bereidde Geertje voor op een leven zonder hem. Beloftes die zij hem heeft gegeven, stellen haar nu in staat om verder te leven. Geertje hoopt met dit boek lotgenoten een hart onder de riem steken.
19,50