Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De verborgen Schaduw

Auteur

Lana Mouha

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (4 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Zo'n drieëntwintig jaar geleden vond er een oorlog plaats tussen de Verlichte Helft en de Schaduwhelft waar alle wezens op Aarde bij betrokken waren. Sindsdien houden nimfen zich schuil in hun koninkrijk Aralior, waar ze een rustig en vredig leventje leiden. Maar alles verandert wanneer een nimf, genaamd Freya, geen symbool op haar pols ontdekt. Samen met haar beste vriend, Elia, en andere metgezellen gaat ze opzoek naar de reden. Een nimf zonder symbool ontstaat altijd met een reden, maar dat verloopt natuurlijk niet zonder gevaar. Er zijn kapers op kust en soms zijn die dichterbij dan men werkelijk denkt. 

De verborgen Schaduw is een spannend avontuur vol raadsels, magie en talrijke mythische wezens.

Over de auteur

Lana Mouha (1999) woont samen met haar ouders en twee zussen in Tongeren, de oudste stad van België. Ze startte als elfjarige met het schrijven van korte kinderverhaaltjes voor haar familie. Als zij schrijft, ontsnapt ze aan de realiteit en zit ze in haar eigen wereldje vol magische wezens en koninkrijken. De verborgen Schaduw is het eerste fantasyverhaal dat is uitgebracht. Hiervoor bedacht ze zelfs haar eigen wereld en haar eigen taal.

Productinformatie

ISBN
9789402229516 / 978-94-022-2951-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-09-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
188
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

‘Laten we het pad verlaten en een weg banen doorheen het dichtbegroeide gedeelte’, stelde Elia voor. Jammer dat het pad daar werd bemoeilijkt. De takken waren laag, grote boomwortels staken uit en desondanks de avondval hadden ze geen goed zicht, maar ze vluchtten zonder zaniken erdoorheen. Freya weerhield zich om achterom te kijken terwijl het toch zo verlokkelijk was. Gewoon om te weten of de bende achterop geraakte, maar ze deed het niet. Het zou geen nut bieden. Ze zag wel hoe Elia de takken deed breken en de weg versperren met zijn lichtgevende ogen. Nooit gedacht dat ze haar vriend ooit in haar leven magie zou zien gebruiken, maar hij deed niets anders. Weer floten een paar pijlen voorbij. Eentje ketste af tegen een boomstam, maar een tweede scheurde langs Elia’s bovenarm, dat veroorzaakte een kleine snee. Blijkbaar konden de vreemde wezens slecht richten ofwel waren de twee vrienden te alert. In de verte zag Freya de afstand tussen de bomen verbreden. Er leek een einde te komen aan het bos. Nog een stuk goed door rennen, dacht Freya, maar het pad hield schielijk op. Het leidde naar een afgrond. Langs haar klonk het lawaai van een waterval. Wat had ze nou gedaan? Ze riep bang Elia’s naam.
‘We hebben geen andere keus, Freya, tenzij je gevangen genomen wilt worden!’ riep Elia boven het lawaai van de waterval uit. ‘Onze weg is naar de beneden. Er ligt daar een meer. Hopelijk is het diep genoeg. Haal diep adem!’
Een grote brok angst ging door Freya’s keel. De adrenaline stroomde door haar aderen. Ze inha­leerde zoveel lucht als ze maar kon. Voordat ze het besefte was de grond onder haar voeten ver­dwenen en bevond ze zich onder water.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Cloë op 09-11-2016
super boek, wil het snel lezen.
Dit laat wel zien dat je geen beroemde schrijfster hoeft te zijn om een goed boek te schrijven

xxx
Cloë
door Thierry op 29-10-2016
Het boek leest heel vlot, te vlot, want als het uit is wil je meer en hoop je op een snel vervolg.

Een gedurfd maar geslaagd open einde samen met uitgewerkte personages in een uitgebreide wereld geeft uren leesplezier.

Vroeger was er Tolkien, iets later was er CS Lewis maar nu is er Lana.
door Manuella op 07-10-2016
Mooi geschreven voor een eerste boek. Bouwt de spanning op en verzwakt niet. Verrassend, niet voorspelbaar. Open einde. Leuk. Proficiat.
door Kiara Mouha op 24-09-2016
Het is een prachtig boek en ik ben echt enorm trots op mijn grote zus! <3