Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het spel van de kosmische goden

Auteur

Harrie van Boven

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Babi en Moeki uit Brabcat worden op pad gestuurd om hun sterrenstelsel van de ondergang te behoeden, omdat Helios de vuurdraak bezig is met het verorberen van alle sterren. Hun missie is de beoogde aanslag van wrede mummievampiers op farao Cramses te verijdelen. Zijn dood zou namelijk de ondergang van het sterrenstelsel betekenen, omdat hij een zielenrelatie heeft met de laatst overgebleven ster, die de vuurdraak kan elimineren. Tijdens hun avonturenreeks vertelt hun kosmische God uitgebreid hoe de imperialistische mummievampiers proberen hun planeet Gaia te veroveren en dat het Ascensie-proces is aangebroken om korte metten met hen te maken.

Over de auteur

Harrie van Boven (1969) woont sinds 1998 in het zonovergoten Barcelona. Het viel hem op dat het klimaat geleidelijk veranderde, zo werd de mooie, staalblauwe hemel van voorheen steeds minder zichtbaar en maakte langzaam maar zeker plaats voor een hoge sluierbewolking. Hij besloot daarom op onderzoek uit te gaan en stuitte op een conspiratie tegen de mensheid om de wereldbevolking met 90% terug te brengen. Dit deed hem besluiten hierover een sprookje te schrijven.

Productinformatie

ISBN
9789402229639 / 978-94-022-2963-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
268
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Als een dodelijk virus verspreidde de familie Torpschild zich over Safier. Het leven ging ze voor de wind en er kwamen nieuwe bloedverwanten bij. Het Beest besloot daarom de groep van zijn onderdanen op te splitsen in dertien schatrijke families, omdat dit een symbolische waarde voor hen vertegenwoordigde. Om de bloedlijn van de families zuiver te houden, waren de mummievampiers verplicht onderling met elkaar te trouwen.
Het stappenplan van Torp was te vergelijken met de strategie van een sluipmoordenaar. Terwijl de familie Torpschild goed aan de weg timmerde, maakten we ons nergens zorgen over. We hadden geen flauw benul, wat hun bedoelingen waren, totdat we plotseling met de rug tegen de muur kwamen te staan. Er was toen echter geen weg meer terug, omdat het kwaad al was geschied. Daar de familie Torpschild ’s werelds bankwezen beheerde, hadden ze meer macht dan wie dan ook, maar dit hingen ze niet aan de grote klok. Voor het voltooien van hun stappenplan was het immers van essentieel belang dat hun familie zich gedeisd hield, omdat ze zich in de absolute minderheid bevonden.

De mummievampiers hadden nu de macht, maar het tuig moest zich ervan verzekeren dat ze deze konden blijven behouden. Het Beest en de zijnen strekten daarom hun tentakels uit naar alle facetten van het dagelijkse leven. Ze beheersten niet alleen het bankwezen wereldwijd, maar ook de regeringen, de rechterlijke macht, de media, de wapenindustrie, de farmaceutische industrie, de olie-industrie, de seksindustrie, de beurs, de geheime diensten, de politie en het leger. Het leidde ertoe dat de familie Torpschild binnen een mum van tijd ’s werelds grootste maffia-organisatie beheerde. De leden hiervan werden Illuminati genoemd. Bovendien manipuleerden ze de wetenschap, de schoolboeken, de universiteiten en al het nieuws. Verder werden er allerlei politieke en economische unies in het leven geroepen, en niet te vergeten ook allerlei soorten religies. Ze acteerden naar de buitenwereld toe alsof ze het beste met de burgerbevolking voor hadden, maar het tegendeel was waar. Het enige, waarop ze uit waren, was proberen op een slinkse wijze de burgers en de planeet zoveel mogelijk te exploiteren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek