Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Eleonore

Auteur

Eileen Dara

Uitvoering
Paperback
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is 1944. Eleonore woont samen met haar opa in het Vlaamse dorpje Linken. De oorlog eist zijn tol, maar door een magische doorgang ontdekt het meisje een hele nieuwe en betoverende wereld. Talrijke wezens, zoals feeën en elfen, kruisen haar pad. Zal het haar en haar vrienden lukken om dit wondermooie nieuwe land te redden van de ondergang?

Over de auteur

Eileen Dara (2003) is een creatieve duizendpoot die reeds van jongs af aan een passie had voor het schrijven van verhalen en gedichten. Haar eerste boek ‘Eleonore’ speelt zich af in het Vlaanderen van Wereldoorlog II, maar de jonge schrijfster voert haar lezers verder, weg van de oorlog, naar een nieuwe, magische wereld. Tijdens de zomer van 2015 kwam ze op het idee om dit kortverhaal te schrijven en zo werd een jaartje later een droom werkelijkheid.

Productinformatie

ISBN
9789402229882 / 978-94-022-2988-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
25-11-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
96
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Enkele dagen nadat de vreemde soldaten verdwenen zijn, komen er opnieuw soldaten op hun erf. Alleen lijkt het deze keer een halve divisie! Tientallen zwartgelaarsde soldaten in jeeps en met grijze uniformen marcheren in de richting van hun huisje.
"Ze zijn hier! Ze zijn hier!", roept Eleonore.
Opa schrikt en staat meteen op van zijn sofa. De soldaten zijn ondertussen al binnen en ze doorzoeken het hele huis. Maar opa houdt hen tegen en er ontstaat een gevecht. Iedereen schreeuwt tegen elkaar in het Duits. Opa tegen de Duitsers, de Duitsers tegen opa en zelfs Duitsers tegen Duitsers. Dan roept opa naar Eleonore dat ze moet vluchten zo snel ze kan.
Maar ze kan opa toch niet alleen laten?
Ze rent de trap af en verschuilt zich in de kelder en blijft daar een hele poos zitten zonder dat ze een beweging durft te maken. Een zwaarlijvige soldaat heeft geprobeerd haar te achtervolgen, maar kon haar niet bijhouden. Heeft hij gezien hoe Eleonore zich verstopte in de kelder? Of heeft iemand anders haar misschien zien ontsnappen? Ze meent van niet, want er komt geen enkele Duitser de trap af.
Ze hoort nog wat gestommel en de luide stemmen van de Duitsers en van opa, maar dan volgt plots een luide knal. Hierna hoort ze hoe de Duitsers de deur dichtslaan en wegrijden. Eleonore vraagt zich af waar dat geweerschot vandaan kwam.
Ze wil naar buiten gaan maar voelt zich ineens zo flauw en moe. Haar oogleden voelen zwaar en vallen langzaam toe. Ze kan de slaap niet tegenhouden, misschien krijgt ze niet voldoende lucht in de muffe voorraadkelder.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek