Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De slag om Yorburg

Auteur

Patrick de Boer

Uitvoering
Paperback
Reviews
☆ ☆ 3,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De goedlachse Herdan en de zelfverzekerde Alex zijn al jaren vrienden. Als ze een verloren handelswagen proberen op te sporen komen ze al snel op het spoor van geweld en vernielingen.
Samen met de onzekere magiër Illun gaan ze op onderzoek uit om erachter te komen wat er aan de hand is.

Wat ze niet weten is dat hun ontdekkingen de vrede van het land Azariël in gevaar brengt. Het is al meer dan veertig jaar geen oorlog meer geweest, maar daar lijkt snel verandering in te komen nu een mysterieuze goblinleider teruggekeerd is.

Over de auteur

Patrick de Boer (1986) heeft jarenlang het fantasyspel Dungeons & Dragons gespeeld met vrienden. Een aantal jaar nadat hij gestopt was met spelen besloot hij de verhalen die hij met zijn vrienden had meegemaakt te verwerken in een spannend verhaal. Na het grootste gedeelte van het verhaal achter elkaar geschreven te hebben, liet hij het een paar jaar liggen, totdat hij besloot serieus werk te maken van het publiceren en de laatste hand legde aan zijn eerste fantasyboek.

Productinformatie

ISBN
9789402229905 / 978-94-022-2990-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
164
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Kreunend staat Alex op, het grind van de straat uit zijn gezicht vegend. Zijn arm doet zeer door het opvangen van de klap. Hij kijkt om naar de herberg waar hij net uitgegooid is, maar ziet niet veel meer dan schimmen. Zijn ogen moeten nog wennen aan het donker.
"Waarom nou de zoon van de herbergier?", gromt hij tegen niemand in het bijzonder. Alex beseft heel goed dat de drank zijn coördinatie geen goed doet, maar toch probeert hij een paar voorzichtige stappen te zetten. Dan hoort hij rustige voetstappen op hem afkomen. Met een vloeiende beweging trekt hij zijn rapier, het wapen dat hij al jaren verkiest boven de zwaardere wapens. Zelfverzekerd neemt hij de vechthouding aan die hem jarenlang getraind is, nog steeds met moeite balancerend op zijn benen. Hij kan zijn belager moeilijk zien, doordat er te weinig licht schijnt vanuit de herberg en het al middernacht is geweest. Zodra zijn belager duidelijk het licht in stapt, haalt Alex uit. De kleine man tegenover hem zet echter een simpele stap opzij, waardoor Alex uit balans raakt en omvalt.
"Ik zal nooit wennen aan dat eeuwige drinken van je." Alex herkent de stem van Herdan, die hij nu in het licht van de herberg ziet staan. De kleine, atletische gestalte van de halfling zorgt ervoor dat mensen hem vaak onderschatten of voor een kind aanzien, terwijl de jong volwassen man al veel ervaring heeft met vechten. Alex heeft Herdan persoonlijk wat handige trucs geleerd en Herdan leert snel, zoals Alex net heeft gemerkt. Hij had zich geen betere reisgenoot kunnen wensen: Herdan stelt weinig vragen en probeert Alex uit de problemen te houden. Dat lukt helaas niet altijd.

Reviews

☆ ☆

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

☆ ☆ door Henk op 18-10-2016
Het verhaal zit leuk in elkaar. Leest ontspannen en toch zit er spanning in het boek.