Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De weg die wij gaan
Verschillende wegen

Auteur

Geurt van Elk

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De mens vraagt zich af: “Waar kom ik vandaan?” (Herkomst). En: “Waar ga ik naartoe?” (Bestemming). Vanaf zijn bestaan heeft hij opgekeken naar een Hogere Macht. De mens zag zijn eindigheid. Zag ook vaak hoe het verkeerd gaat: ziekte, oorlogen, terreur, misdaad. De een krijgt veel ellende, de ander weinig tot niets. Niet alle levenspaden zijn hetzelfde. Hoe komt dat? Bestaat God en zo ja, waarom laat hij het zo gebeuren? Jan van Lier en Geurt van Elk behandelen deze en andere vragen, na acht jaren mailcorrespondentie. De ondertitel “Verschillende wegen” geeft aan dat hun wegen niet parallel lopen.

Over de auteur

Geurt van Elk (1940) (midden) woont in Doorwerth. Hij werd geboren in Arnhem bij de Brug die te ver bleek in 1944. Tussen puin en glas evacueerde hij als vierjarig jongetje voor zeven maanden naar Barneveld bij zijn neef Jan. Hij studeerde na de oorlog, na zijn schoolopleidingen aan de R.K. Kweekschool Insula Dei te Arnhem. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Hij werkte in het Tielse en Arnhemse onderwijs, waarvan 30 jaar als directeur van een lom-school. Na zijn pensioen begon hij een maildiscussie met Jan van Lier (1932) (links). De illustraties van Ton Kramer (1941) (rechts) vormen als het ware een derde weg in het boek.

Productinformatie

ISBN
9789402229929 / 978-94-022-2992-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
21-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
128
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

Na hun pensioen begonnen de twee neven in 2007, bij toeval, een maildiscussie naar aanleiding van een zeer persoonlijk Credo, uitgesproken in de Nijmeegse Boskapel. (geloofsbelijdenis in de katholieke kerk). Geurt dacht dat Jan dat een mooie tekst zou vinden. Deze tekst kwam recht uit het hart van de schrijver. Er hing in die Boskapel een bijzondere sfeer, een heel aparte spiritualiteit. Iets wat je in de meeste kerken mist. Warmte! Die groep daar straalde op zo’n manier warmte uit, dat het leek of God dat zelf deed. Er was sprake van een liefdevolle God in die Boskapel, door de warmte van de mensen daar.
 
De reactie van Jan was als volgt. Hij maakte duidelijk, dat dit niet het officiële Credo van de R.K. kerk was. En zo ontstond er een (soms diepgaande) discussie tussen de beide neven. Van het een kwam het ander. Het mooie ervan was dat beiden de ander in zijn waarde lieten. Het was niet een soort missie die bedreven werd, maar een uitwisseling van argumenten en inzichten en gevoelens. Er was en bleef wederzijds respect.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek