Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Praedictio

Auteur

Nynke Scholte

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Bodil Elinor Afaranis zwerft al jaren alleen rond in de bossen van Liffian. Wanneer ze tegen haar zin in weer tussen de mensen terechtkomt, blijkt dat de wereld niet hetzelfde is als toen ze deze zes jaar geleden achterliet. Er heerst chaos.

Praedictio is een fantasyboek over een avontuurlijke reis om een oorlog te stoppen, op een manier die niemand ooit zou verwachten. Helpt de afstandelijke Bonnie Afaranis mee haar land te redden, of vlucht ze terug de wildernis in? Als er levens op het spel staan, heeft ze dan eigenlijk wel een keuze?

Over de auteur

Nynke Scholte is geboren op 26 februari 2002. Ze woont met haar ouders en zus in Utrecht en zit nu in de derde klas van het gymnasium. Altijd al hield ze veel van creatieve bezigheden als tekenen, muziek maken en verhalen schrijven. Praedictio is haar tweede gepubliceerde boek.

Productinformatie

ISBN
9789402230253 / 978-94-022-3025-3
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
21-10-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
208
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

De noordelijke haven was donker en stil, niet zoals een haven zou moeten zijn. De marktkraampjes waren verlaten. Het enige geluid waren de trippelende nagels van ratten over de steigers en het gekletter van de regen die intussen alle sneeuw weggespoeld had, en de grond tot modder had bewerkt.
‘Zou het een val zijn?’, fluisterde Bonnie argwanend in Reds oor. Ze bleef dicht bij hem, alsof hij haar meer bescherming kon bieden dan zijzelf. Hij schudde zijn hoofd.
‘Waarom zouden ze verwachten dat wij naar hun haven komen? Ik weet zeker dat ze ons zoeken, maar niet hier.’ Bonnie zuchtte en knikte.
‘Goed. Het schip waar ik op zat zou hier nu moeten zijn. Het is een week geleden, toch?’
Het.
‘Ja, het schip moet hier ergens zijn. Dus laten we even bij de aanlegplaatsen kijken.’
Bij het water was het ook stil, maar er liepen hier en daar wat mannen en jongens rond. Het schip lag aan de kade. Ze herkende de boeg met de gevleugelde meermin erop. De loopplank om op het schip te komen lag nog uit. ‘Als we erop komen en ons verstoppen tot ze weg zijn gevaren, zijn we veilig.’
‘Of ze willen ons vermoorden en dan kunnen we nergens heen. Of ze gooien ons overboord’, merkte Red stilletjes op. Bonnie keek hem boos aan. ‘Dat doen ze niet! Ik zei toch al dat ze-’
‘Sorry’, grijnsde hij. ‘Ik maakte maar een grapje.’
Ze liepen naar de plank toe toen er niemand leek te zijn en klommen naar boven. Maar het leek anders dan het was.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek