Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Drie Valleien

Auteur

Babette Zikken

Uitvoering
Paperback
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het leven van Esmee Zelvins verandert drastisch wanneer er op haar twaalfde verjaardag een schaduw opduikt die alleen zij lijkt te kunnen zien. Ze komt erachter dat ze over magie beschikt. Esmee sluit zich aan bij een groep van mensen met dezelfde magie als zij en leert haar krachten steeds beter beheersen. De bijeenkomsten worden echter verstoord als het kostbare bezit van de groep gestolen wordt. Het wordt meegenomen naar drie behekste valleien en de groep gaat erachteraan. Esmee heeft haar krachten onderweg hard nodig en ze komt erachter dat de geschiedenis van haar magiegroep ingewikkelder is dan ze dacht.

Over de auteur

Babette Zikken is geboren in 2002 en heeft altijd van sporten, muziek maken, lezen en schrijven gehouden. Op haar vierde was het haar grootste wens om te leren lezen. Op haar elfde begon ze voor het eerst aan een verhaal. Dit verhaal is steeds verder uitgebreid en aangepast en op haar veertiende was het boek De Drie Valleien af. Inspiratie voor dit boek haalde ze uit de reizen die ze tijdens haar vakanties maakte.

Productinformatie

ISBN
9789402230857 / 978-94-022-3085-7
Uitgeverij
Boekscout YO!
Verschijning
11-11-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
200
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Esmee loopt van school naar huis en haalt net de sleutel uit haar zak als ze de schaduw weer ziet. Dit keer staat hij niet tegen een muur of schutting. Hij is kleiner, maar duidelijk zichtbaar op de grond zo’n tien meter van haar vandaan. Esmee blijft met bonzend hart staan. Door haar tegenstrijdige gevoelens weet ze niet wat ze moet doen. Aan de ene kant is ze doodsbang en wil ze maken dat ze wegkomt, maar aan de andere kant wil ze weten wie of wat dat is, waarom alleen zij hem lijkt te kunnen zien en wat hij steeds bij haar in de buurt doet. Maar vooral: hoe het kan dat er een schaduw is zonder bijbehorend persoon.
Wegrennen of erop afgaan? Esmee besluit een middenweg te kiezen en rustig door te lopen. Helaas moet ze daarvoor wel langs de schaduw. Ze doet een paar passen naar voren en merkt tot haar afgrijzen dat de schaduw ook een paar passen naar haar toe doet. Ze buigt af naar links, in een poging de schaduw met een boogje te passeren, maar ze blijft naar de schaduw kijken. Zodra ze op gelijke hoogte is met de schaduw, maakt die een rare beweging met zijn of haar armen en plotseling valt er een propje papier op de grond. De schaduw draait zich om en rent weg, naar het einde van de straat.
Het enige wat Esmee er van weerhoudt erachteraan te gaan, is het kleine propje dat door de wind haar kant op schuift. Ze bukt en raapt het propje op. Zou hier een verklaring in staan voor de rare gebeurtenissen? Met trillende handen vouwt ze het open.

Kom vanmiddag om kwart voor vier naar het Tumebos. Neem je identiteitsbewijs mee. Kom alleen en vertel niemand iets. Wees niet bang.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek