Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Van puin naar hoop

Auteur

Ann Tuybens

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel mensen worstelen met levensvragen en gevoelens waar ze vaak geen raad mee weten. Van puin naar hoop is een handzaam zelfhulpboek vol hanteerbare adviezen en inspiratie rond herkenbare thema’s: ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’, persoonlijke groei, gezonde voeding, communicatie, ontspanning, opvoeding, depressie/burn-out, hoogsensitiviteit, jeugdtrauma’s, angsten en uiteraard liefde, relaties, internetdating en partnerkeuze. Wat zijn de onzichtbare patronen? Wat betekent ons ‘copingmechanisme’? Waarom trekken we een foute partner aan? Wat houdt gezondheid echt in? Hoe verwerk ik mijn verleden? Ben ik hooggevoelig? Hoe krijg ik meer energie? Werkt internetdating echt? Hoe motiveer ik mezelf? Wat wil het leven me leren? Ben ik een goede ouder? Van puin naar hoop doet in eigen boezem kijken en neemt je mee achter het gordijn naar de diepere betekenis van dingen door in te zoomen op wat werkelijk telt. De auteur verhaalt vanuit eigen zoektocht en ervaring en laat ons meekijken in haar diepste zielenroerselen en kwetsbaarheid. Vanuit een diep dal naar inzicht en levensvreugde. De kracht van dit verhelderende boek voert je mee op weg van puin naar hoop.

Over de auteur

Ann Tuybens (°1972), alleenstaande mama van twee, schoolde zich om tot gezondheidstherapeute en coach na tal van jaren in het bedrijfsleven gestaan te hebben. Van puin naar hoop is niet alleen op haar lijf maar ook op ieders lijf geschreven. Het belicht het ontdekken van zichzelf, jeugdtrauma’s en angsten, het moederschap, de liefde, gezonde voeding, hoogsensitiviteit en uiteindelijk haar zielsbestemming: schrijven. Het uitdragen van kennis en levensinzichten met overtuiging vanuit eigen ervaring is een passie. Haar praktijkervaring leert dat er zich veel emotioneel leed afspeelt, al dan niet latent, zowel bij jongeren als volwassenen. Dit eerste boek poogt handvaten aan te reiken op de weg van puin naar een hoopvolle toekomst. Ann leest tevens audioboeken in.

Productinformatie

ISBN
9789402230918 / 978-94-022-3091-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
11-11-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
210
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Vraatzucht naar liefde

Het heeft zijn tijd geduurd eer ik me kon vinden in het feit dat het allemaal rond mij draait, met name mijn ‘innerlijke kind’. Het kleine Anneke dat nooit intrinsiek werd gezien en bevestigd als persoon en als individu.
Ik zat nog in de ontkenning en in een beklemmend gevoel van gemis van een afgesprongen relatie. Haast obsessief. Dit niet kunnen lossen werd een bedelen om aandacht. De ene keer op een negatieve, verwijtende manier. Een andere keer poeslief en in de beste versie van mezelf. Een soort van dwingelandij naar de ander toe, om toch maar een reactie los te weken. Een smeekbede: ‘Zie mij, zie me graag, laat me niet in de steek, want zonder jou ben ik niets.’ Achter elk verwijt schuilt effectief een verlangen en in mijn geval nog geen klein beetje.

Het gore beest heeft zelfs een naam: ‘Anuptafobie’. Angst om alleenstaand (single) te blijven.
Ik haakte mijn klauwen in die man. Hij moest me redden en me alles geven wat ik nodig had. Die claim, dat infantiele opeisen werd tevens en telkens opnieuw mijn doodvonnis wat betreft partnerrelaties.
Wat een zelfkwelling en een anderenkwelling. Jezelf nog meer in de steek laten, ontkennen, minimaliseren, vernederen en denigreren. Allerhande manieren van blinde zelfverloochening. Uitermate pijnlijk voor kleine Ann. En vaak zonder al te veel besef.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door B.U. op 27-07-2017
Door niemand ingelicht heb ik, met dank aan Google, uw boek ?Van puin naar hoop? ontdekt en nu ook gelezen, met gemengde gevoelens weliswaar.
In de huidige penibele omstandigheden geeft het mij een inkijk in uw leven. In elk geval proficiat met het resultaat; het is mijn inzien eerlijk, maar tevens gewaagd. De ietwat gezwollen ?psycho?-taal is in overvloed aanwezig. Het is niet evident voor een leek om al die vreemde woorden te begrijpen, opzoeken is dan de boodschap. Beroepsmatig geef ik de voorkeur aan klare, duidelijke taal, waar een woordenboek slechts sporadisch nodig is.
Bij de vele aantekeningen die ik aanbracht wil ik de tekst nog eens grondig doornemen, er staat zo veel? Toch heb ik de neiging te geloven dat je blijft ronddraaien in je afgebakende gevoelswereld. Dat uw leven gelopen is zoals het is, was deels voorspelbaar door het besloten, zelfs bekrompen nest waarin je moest gedijen. Kinderen hebben naast degelijke voorbeelden ook sociale contacten, ruimte en vooral uitdagingen nodig. Als de opvoeders enkel met hun eigen doelstellingen bezig zijn en de kinderen geprogrammeerd worden om in dit eigenste kader te passen, dan gaat men voorbij aan de belangrijkste factor in de opvoeding namelijk een open horizon, met alle kansen voor een optimale ontplooiing, aanbieden. De enge opvattingen, de sterke beperkingen zetten de levensvlam onder een stolp, zodat ze dreigt te doven. Je moet kinderen, binnen de normen, hun gang laten gaan wars van de vele restricties. Je moet h�n toekomst voor ogen houden. Stimuleren tot studeren, dan het werk aanvatten, best onder vreemde meesters. Ze moeten zelf het heft in handen kunnen nemen en leren met vallen en opstaan, zodat de zin voor verantwoordelijkheid aangekweekt wordt.
Maar blijven ronddolen in dat verleden met gemiste kansen is niet de oplossing. Probeer ervan los te komen, focus je op sterke voorbeelden, denk maar aan je ascendenten. Laat die kracht, die ook in jou schuilt, opborrelen. Denk maar niet dat het voor de vorige generaties zo gemakkelijk was. De grootouders opgegroeid na WO I, de ouders na WO II, hun jeugd was zeker niet benijdenswaardig.
Een punt dat u siert, niettegenstaande alles, is het feit dat u toch nog enige affectie en zelfs dankbaarheid betoont tegenover uw ouders. Waarschijnlijk bent u zelfs bereid hen te helpen in hun oude dag?
Hebt u zich reeds afgevraagd of een ideale opvoeding uw leven zoveel beter zou hebben gemaakt?
Zie wat sommigen, die onder moeilijke omstandigheden geprobeerd hebben hun nakomelingen alle kansen te geven, overkomt. Hoon en afwijzing is hun deel als antwoord op hun belangeloze zorg en liefdevolle bekommernis.
Hebt u steeds het juiste standpunt ingenomen bij dergelijke schrijnende situaties? Hebt u empathie betoond tegenover de slachtoffers? Hebben al uw cursussen en opleidingen geholpen om inzicht te verwerven of hebt u gemakshalve partij gekozen zonder het conflict te doorgronden? Bent u niet bang dat de daders bij de opvoeding van hun kinderen dezelfde fouten zullen maken waar het u, in uw boek, zo om te doen is?
Uw boek was voor mij een ?eyeopener?.
Dank voor uw voorbeeld.

door ML op 22-02-2017
Een noodzakelijk boek, prachtig ge(be)schreven!


door S. S. op 04-01-2017
De voorbije weken heb ik het boek uitgelezen, in stukjes en beetjes, omdat het met de kids natuurlijk niet lukt om dat in één keer te doen, maar ook om het telkens eens wat te laten bezinken. Het is schitterend, echt waar. Laat ons zeggen dat ik in heel veel dingen in 'herkenning' was, zoveel dingen die hetzelfde aanvoelen waarvan ik me nooit echt realiseerde waarom ik het zo aanvoelde of van waar het komt. Het is prachtig geschreven, ik sta versteld van zoveel taalvariatie, zinspelingen en beeldspraak. De komende weken ga ik het nog eens opnieuw lezen om het nog meer te bevatten want er zit zoveel in. Echt super goed gedaan. Een boek om oprecht trots op te zijn.
door A. D.K. op 04-01-2017
Gretig het boek gelezen. En ik stond versteld! Om die gedachten, gevoelens en anekdotes zo te verwoorden, chapeau. Ik herken in het boek weerspiegelingen van mezelf waar ik tot op vandaag nog niet had bij stil gestaan. En het doet deugd af en toe ns bij de dingen stil te kunnen staan. Voor een eerste boek is het er alleszins boenk op. Go on writing!
Geschreven door K. D.W. op 04-01-2017
Schitterend, schitterend boek. Zeer herkenbaar.
Geschreven door Cl. D.S. op 04-01-2017
Verrassend, bijgeleerd, bijgeweten, verbaasd over de raakvlakken... Thx, het was goed!