Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Dolly de Dolfijn

Auteur

Laura van der Moot

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (4 reviews )
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wil je alles weten over dolfijnen? Wil je voorgelezen worden, zelf lezen, alleen plaatjes kijken of een mini-spreekbeurt houden? Dat kan allemaal met dit prentenboek. Het is geschikt voor peuters, kleuters en kinderen uit groep 3. Je kunt niet altijd naar de dolfijnen toe, maar met dit boek komen de dolfijnen naar jou toe en merk je dat je vanzelf rustiger of blijer wordt. Op een eenvoudige manier komen ook thema’s als vriendschap en vrijheid naar voren. Je leert dat water niet alleen blauw is, maar op allerlei manieren vormgegeven kan worden.

Over de auteur

Laura van der Moot is 25 jaar werkzaam geweest in het onderwijs en heeft met veel plezier menig prentenboek voorgelezen aan kleuters en aan groep 3 en 4. Tijdens haar opleiding voor kleuterleidster heeft ze een prentenboek mogen maken met als titel Dolly de Dolfijn. Veel kinderen hebben destijds in haar klas al kennisgemaakt met Dolly. Nu zij niet meer voor de klas staat, hoopt ze met haar boek nog meer kinderen blij te maken.

Productinformatie

ISBN
9789402231199 / 978-94-022-3119-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
18-11-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
30
Formaat
23 x 16 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Laura van der Moot en "Het vergeten kind" werken DOL-FIJN samen.

Maar mijn vriendjes en ik zijn pas echt gelukkig,
wanneer we vrij rond mogen zwemmen in de grote zee.

 
Een dolfijn heeft altijd een glimlach op zijn gezicht, zelfs als het dier pijn heeft of verdriet ervaart. Ik weet dat kwetsbare kinderen dit ook vaak doen. Helaas verblijven er in Nederland jaarlijks ongeveer 38.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Deze kwetsbare groep kinderen verdienen onze aandacht. Zij verdienen het om ‘gezien’ te worden en te ervaren dat hun mening telt. Zij verdienen een toekomst waarbij een lach geen uitzondering meer is, maar een recht. Gewoon, zoals het hoort te zijn.
Dolfijnen in gevangenschap worden ernstig belemmerd in hun natuurlijke gedrag, wat depressie en/of agressie kan veroorzaken.
Mens en dier verschillen, dus eigenlijk niet veel van elkaar.
Met de inhoud van mijn boek hoop ik ook een helende bijdrage te leveren aan kinderen. Je kunt niet altijd naar de dolfijnen toe, maar met dit boek komen de dolfijnen naar jou toe en merk je dat je vanzelf rustiger of blijer wordt.
Ik vind dat "het vergeten kind" dezelfde kansen verdient als een kind dat thuis opgroeit en daarom wil ik de opbrengsten van mijn boek gebruiken om het welzijn van deze kinderen te verbeteren, door jaarlijks mijn royalty’s te doneren aan de organisatie "Het vergeten kind"
Mijn droom is dat uiteindelijk ieder mens en dier een veilige, fijne plek heeft waar het kan opgroeien.
Draagt u ook uw steentje bij? Koop dan dit boek voor uw kind, geef het cadeau tijdens een verjaardag, kraamvisite of leuk voor in de schoen of voor onder de kerstboom.

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Lizzie Raaijmakers op 29-11-2016
Leuk boekje met mooie plaatjes.
door Anouk op 29-11-2016
Mooi boekje. Precies zoals het beschreven was. Boekje voor het jonge kind die iets wil weten over dolfijnen. De plaatjes zijn erg mooi..... Goede koop en het was netjes verstuurd.
door Annemarie van der Lugt op 02-12-2016
Mooi leuk instructief prentenboek ?Ik sta voor een groep 3/4, heb het boekje gepresenteerd in de klas . De kinderen zijn dol enthousiast . ?
door Carlijn op 06-12-2016
Erg mooi verhaal, leuke tekeningen en leerzaam voor de kinderen. Een bijzonder kadootje!