Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hoe gaat het nu met je?

Auteur

Oswald Verleg

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Het is de donkerste periode in het leven van Oswald Verleg. Jaren waarin liefde en zorg voor zijn familieleden centraal staan. Hij verliest uiteindelijk onder meer zijn moeder aan alzheimer en z’n zus Monique aan kanker. Het verdriet is overweldigend en het rouwproces zwaar. Om alle trauma’s beter te kunnen verwerken, gaat hij schrijven. Daarmee kan hij tevens Monique het podium geven dat ze verdient, in de hoop dat haar verhaal anderen houvast, troost of inspiratie biedt. Tot slot vraagt de auteur zich af hoeveel een mens kan hebben en wil hij iedereen meegeven dat je hoe dan ook weer een keer komt bovendrijven.

Over de auteur

Oswald Verleg is geboren in 1963, het jaar van John F. Kennedy en de koudste winter van de twintigste eeuw. Waar hij normaliter zijn creativiteit vooral tot uiting laat komen in z’n grote passie fotografie, heeft hij die bij dit boek aangewend om zijn emoties te beschrijven. Met een aangrijpend verhaal, een prachtig eerbetoon aan zijn overleden zus, maakt Oswald zijn schrijversdebuut.

Productinformatie

ISBN
9789402231564 / 978-94-022-3156-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
02-12-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
254
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Met Pasen laat een arts-assistent zich tijdens zijn ronde over de ziekenhuisafdeling aan het bed van Monique ontvallen dat de uitslagen binnen zijn. En de uitdrukking op zijn gezicht die ermee gepaard gaat, plus de ontwijkende antwoorden die gegeven worden, doen Monique en Jan vermoeden dat er meer aan de hand is.
Dat horen we van haar als we op bezoek gaan bij d’r.
Ik besluit Moniques baas – de chirurg – te bellen, privé. Monique mocht hem te allen tijde benaderen had-ie gezegd. Dit is zo’n moment waarop de nood hoog genoeg is, zelfs voor Monique, die normaal gesproken de zaak zou hebben weggewuifd en zou hebben afgewacht.
Haar baas bevestigt dat de uitslag niet goed is. Hij had het liever daags erna persoonlijk met haar besproken. Het blijkt inderdaad een coloncarcinoom te zijn, kanker in de dikke darm, die zelfs door de darmwand heen is gegaan en ook één van de ruim twintig onderzochte lymfeklieren heeft aangetast. Wel een klier in de buurt van de haard en verderop gelegen klieren zijn schoon, dus de schade is beperkt, zo geeft de beste man aan.
Hoewel dus alles weggehaald is en ze eigenlijk ‘kankervrij’ zou moeten zijn, wil de chirurg toch chemotherapie laten inzetten om daarmee eventueel het laatste ronddwalende kankercelletje ook nog om zeep te kunnen helpen. Niet per se nodig, maar gewoon uit voorzorg. Better safe than sorry.
Monique ziet haar jaarlijkse weekje Ibiza eind mei met hartsvriendinnen Inge en Nanette al in rook opgaan, dus via mij vraagt ze aan de chirurg of die vakantie doorgang kan vinden.
"Ja, moet lukken", is zijn respons.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Anneke Baselmans op 15-12-2016
Een verhaal wat je niet zomaar los kan laten. Een eerlijk, oprecht, emotioneel boek waarbij hoop en teleurstellingen dicht bij elkaar liggen. Het beschrijft een hecht broer-zus relatie maar ook die van een familieband! Een aanrader
door Marlies Verspeek op 13-01-2017
Een heel bijzonder boek wat je grijpt van de eerste tot de laatste letter! Een boek vol liefde, hoop, teleurstelling, verdriet, afscheid nemen, maar ondanks alles een enorm sterke familieband! Ik kon het niet wegleggen, een aanrader voor iedereen.