Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Thijsie

Auteur

Frieda Hiemstra

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Dit prentenboek is gemaakt om gewoon voor te lezen, maar kan ook gebruikt worden om orgaantransplantatie bespreekbaar en begrijpelijk te maken. Thijsie en zijn vrienden lijken gewone jongens, maar kunnen ook gezien worden als het hart en de longen. Net als het hart en de longen, kunnen de jongens niet zonder elkaar. Als Thijsie zijn schroefje verliest, moet hij een nieuw schroefje. Dat is nog niet zo makkelijk, want je moet wel het juiste schroefje vinden. Bij een transplantatie moet ook de juiste match gevonden worden.

Over de auteur

Tijdens haar vierde zwangerschap kwam Frieda erachter dat ze een erfelijke hartspierziekte heeft. De ziekte is al zover ontwikkeld dat er gesproken wordt over een harttransplantatie. Ze merkt in haar gezin dat ze hier met de oudste kinderen goed over kan praten, maar dat de jongste het niet goed begrijpt. Hij weet dat zijn moeder ziek is, maar wat dat inhoudt weet hij niet. Het prentenboek helpt om transplantatie bespreekbaar en begrijpelijk te maken.

Productinformatie

ISBN
9789402232141 / 978-94-022-3214-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-12-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
32
Formaat
A5 liggend
Illustraties
Ja

Inkijk

De dokter kijkt de jongens verdrietig aan, en zegt: 'Kon ik dat maar, Thijsie is net een motor, en zonder de juiste schroefjes krijg ik hem niet meer in elkaar.'
'Dan kopen we toch zo’n schroefje', zegt Paul.
'Dat kan niet zomaar', zegt de dokter.
'Niet alle schroefjes passen bij Thijsie.
Thijsie heeft een speciaal schroefje nodig, om weer helemaal beter te worden. Soms kom je zo'n schroefje tegen, en heb je geluk, maar als je niets vindt, blijft Thijsie stuk.'

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Haantje op 29-12-2016
Gewoon zomaar een leuk voorlees boekje. En wanneer er een transplantatie in de familie of kennissen kring plaats vind geeft dit boekje je een eenvoudige uitleg en discussie mogelijkheid. Een aanrader voor iedereen die hier mee te maken heeft. Waar ook de vraag gesteld kan worden ? Sta jij al geregistreerd als donor.
Een ernstig onderwerp in een leuk verhaaltje.

door Jacqueline Blok op 04-12-2023
Net weer een boekje besteld, omdat ik de andere weggegeven heb. wat is het toch een mooi boekje over een pittig onderwerp.