Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Komt een dokter bij de koe

Auteur

Frank de Bont

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,8 / 5 (6 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen vanaf publicatie
(Nederland en België)

Samenvatting

In deze bundel maakt de lezer kennis met de intrigerende wereld van dierenarts Frank de Bont. Ooit gehoord van de slurfspoeling of het puntig kaalkopje? En wist u dat het heel slecht gaat met de schaamluis? Op een vlotte en beeldende manier schrijft hij over alledaagse dingen en met een flinke dosis humor wordt de lezer het verhaal ingezogen. Hij schrijft ontroerend over zijn dove hond en als de lezer de ogen sluit staan ze naast hem als hij de stier castreert. Zijn favoriete Feyenoord komt aan bod, net als de terror-oehoe en de kakzak. Wist u trouwens dat sherry goed is voor de lijn? De verhalen zijn doorspekt met informatieve weetjes en dat maakt het grappig en leerzaam tegelijk.

Over de auteur

Gepassioneerd, geestig en vol energie. Dierenarts Frank de Bont (1974) schrijft voor zijn plezier korte verhalen over zijn werk, maar ook over andere zaken die hem opvallen, ontroeren, boos of juist blij maken. ‘Het is nooit stil in mijn hoofd’, zei hij ooit over zichzelf en zijn rijke fantasie brengt hem overal. Frank is getrouwd en heeft drie dochters, twee honden, twee katten en een stel paarden. Hij werkt sinds 2000 als dierenarts en heeft een wekelijkse uitzending op Radio Noord. Dit boekje is geen opeenvolging van succesverhalen, integendeel. Frank is meestal zelf het lijdend voorwerp.

Productinformatie

ISBN
9789402232158 / 978-94-022-3215-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
16-12-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
176
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Verdorie Frank, dat gekloot van jou ook altijd met de vreemde beesten! Als jij zodadelijk in shock naar het ziekenhuis moet, ga ik ECHT NIET met je mee!’ Dat waren de geruststellende woorden van mijn vrouw toen ik me stevig had geprikt aan de rugstekels van de zeedonderpad die ik met het roze schepnetje van één van mijn dochters had gevangen in de baai van Agay vlakbij het Franse kustplaatsje Fréjus. De vis had met zijn prachtige camouflagepak onzichtbaar tussen het zeewier op de zeebodem op een nietsvermoedende garnaal liggen wachten toen hij in mijn netje belandde. De meiden hadden het prachtig gevonden en bekeken de monsterachtige vis in de doorzichtige emmer van de Action alsof ze op het strand een mini-aquariumpje hadden ingericht. De zeedonderpad moest zijn tijdelijke onderkomen delen met een stel zeenaalden, een kleine inktvis, een club garnaaltjes en wat andere kleurige visjes waar ik de naam niet van kende. Omdat de emmer vol in de zon stond, dacht ik de zeedonderpad een dienst te bewijzen door hem te verplaatsen naar een tweede doorzichtige emmer van de Action met vers koud zeewater. Daar dacht de eigenwijze vis heel anders over.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Kranenborg op 16-12-2016
Top !
door van Oosten op 19-12-2016
Hilarisch, herkenbaar, leerzaam. Een werkelijke aanrader. Pracht kerst kado!!
door Johanna op 31-12-2016
In één avond uitgelezen.
door Alie Kok op 19-01-2017
Prachtig geschreven!
door Nienke Bos op 10-12-2018
Super leuk boek van een goede dierenarts.
door Gea Zweepe op 02-02-2019
Hoi Frank, Allereerst, nog gefeliciteerd met de titel Nieuw Gronings Schrijftalent 2018. Ik heb je boek met veel plezier gelezen. De verhalen zijn ontroerend en humoristisch. Ik heb vaak in een deuk gelegen. Hopelijk schrijf je nog een boek. Ik wens je veel succes toe met het schrijven en als dierenarts. Met vriendelijke groeten, Gea Zweepe