Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Orde in de chaos
Leiderschap, coaching en talentontwikkeling

Auteur

Roy de Vos

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Door eigen ervaring, onderzoek en literatuurstudie binnen het domein van leiderschap, coaching, talentontwikkeling en een aantal levensfilosofieën, werd ik als een soort hobbyist getriggerd om stukjes te gaan verzamelen en schrijven. Dit is uit de hand gelopen tot een boek. 
Als we de inhoud ervan zouden moeten samenvatten, dan dekt het volgende misschien wel het best de lading: in onze maatschappij houden we niet zo van "presteren". Toch is precies dit hetgeen een succesvol leider nastreeft. Tegen de stroom van de meerderheid in, denkt hij in resultaat, herkent talent en perspectief, doorziet realiteit, leidt processen en is authentiek. Korter gezegd tracht hij mensen van ‘hier’ naar ‘daar’ te brengen. De volgende 65 stukjes dragen bij aan dat principe, of hangen daar een beetje omheen.

Over de auteur

Een product van de generatie Y, dat staat voor de zelfbewuste groep vernieuwers van deze tijd. Roy de Vos is trainer-coach, opleider, docent, historicus en tevens oprichter van een vooruitstrevende onderneming in misschien wel het meest conservatieve domein van de sportwereld. Hij staat de lezer niet belerend maar verhelderend te woord en hanteert een schrijfstijl zonder al te veel opsmuk.

Productinformatie

ISBN
9789402232646 / 978-94-022-3264-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-01-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
234
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

"Als iemand tegen jou zegt dat je moeder een hoer is, waarom erger je je daar dan aan? Als ze inderdaad een hoer is, is het slechts een feitelijke omschrijving van het werk van je moeder. En als het niet waar is, slaat het dus niet op je moeder en vergist de man zich. Hoogstens een reden voor medelijden. Waarom word je dan toch boos?" (Bartels, 2013)


Volgens Covey richten reactieve mensen zich vooral op hun cirkel van betrokkenheid. Ze letten in eerste instantie op de zwakheden van anderen, problemen in hun omgeving en omstandigheden waar ze weinig of niets aan kunnen doen. Ze beschuldigen anderen en voelen zich slachtoffer. Dit levert negatieve energie op en ze verwaarlozen de dingen waar ze echt invloed op kunnen uitoefenen. Effectieve mensen richten zich vooral op hun cirkel van invloed. Ze spannen zich in voor zaken waar ze echt iets aan kunnen doen. Ze hebben positieve energie die zich steeds verder uitstrekt en hun cirkel van invloed vergroot.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Edwin op 12-01-2017
Bijzonder toegankelijk boek met citaten en hoofdstukjes indeling. En interessante inzichten voor de geinteresseerde in (persoonlijk) leiderschap. Met plezier gelezen!!
door Ineke postma op 06-01-2017
Knap geschreven.
Goed en makkelijk te begrijpen.
Inkijk in de werkelijkheid hoe het in het echte leven is en gaat.