Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Duister is de kloof

Auteur

Tim van der Laan

Uitvoering
Paperback
Prijs
16 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Duister is de kloof is een hele kleine samenvatting van menselijke gedragingen en reacties in situaties, waarbij verdriet en/of stress een voorname rol speelt. Dit uit zich in zowel avontuurlijke als in levensbedreigende dan wel hilarische situaties. Het geeft een realistische kijk op de vele gedaantes van het verschijnsel “mens”.

Over de auteur

Tim van der Laan is pas op latere leeftijd gaan schrijven. Aanleiding daarvoor waren zijn observaties en belevenissen uit zijn diverse werkkringen, waaronder de psychosociale hulpverlening. Soms vielen bepaalde menselijke gedragingen en reacties erg op gegeven de situatie. Soms konden ze enigszins verklaard worden, maar bleven ze wél merkwaardig. Dit gold overigens óók voor organisaties en instituties. Dit boek gaat over menselijke reacties in moeilijke situaties, dus van pijn en verdriet tot hilariteit.

Productinformatie

ISBN
9789402232653 / 978-94-022-3265-3
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-04-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
46
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ja, daar lag ie. Inderdaad een soort van "kloof". Maar dan op zijn Nederlands. Twee hoge begroeide wallen omsloten daar de spoorbaan. Het deed eerder buitenlands aan: in het vlakke Nederland is het een unicum. Maar ja, Tjerk had ook nog niet zo veel gezien in zijn nog jonge leven. Verder dan de Randstad was hij nog niet geweest. Hij zuchtte diep, wat was dat mooi! Het leek wel op de spoorwegbaan, die hij ooit van plan was te bouwen. Ja, dan zou zoiets er zeker bij moeten. Apart dat hij dat nu heel regelmatig ging tegenkomen. Een smal houten bruggetje overspande de twee begroeide wallen bestaande uit ruwe planken en balken. Toch zag het er stevig uit.
 
Tjerk pakte zijn oude fiets en reed het bruggetje op. Onder hem hoorde hij een hees getoeter: er reed een trein onder door. Wat een sensatie. Tjerk stopte om nog snel een blik over de rand te kunnen werpen, maar de trein was het bruggetje al gepasseerd. Snel fietste Tjerk verder, het was toch verder dan hij dacht. En het was de eerste keer dat hij al zo ver was. Maar ja, hij moest opschieten: het was de eerste schooldag na zijn operatie. Nu was hij zo ver dat hij dat hele stuk kon fietsen. Viel toch wat tegen, want zijn conditie was niet zo op peil. Grinnikend dacht hij aan de keukenstoel en aan de vraag aan zijn moeder, waarom die stoel zo zwaar geworden was in die tijd dat hij in het ziekenhuis lag. Zijn moeder had er ook om gelachen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek