Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Veerkracht
Een ongeluk zit in een klein hoekje, geluk in de rest!

Auteur

Pauline Joosten

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,7 / 5 (3 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met Veerkracht beschrijft Pauline Joosten openhartig over de gevolgen van het ongeval van haar man en de enorme impact daarvan op haar gezin. Hoe het is om jaren in (financiële) onzekerheid te leven. Maar geen drama zonder humor; het gezin bleek veerkrachtig en hoe haar kinderen haar op de been hielden -en soms vlekken in haar nek bezorgden- blijkt uit dit boek. Juist wanneer de situatie uitzichtloos lijkt te worden en Pauline zich bedenkt hoe veerkrachtig ze nog kan zijn, komt haar vader - voor wie ze intensief zorgt - te overlijden. Hoe houdt ze dit vol?

Over de auteur

Pauline Joosten (1973) is getrouwd met Daan en moeder van vier kinderen. Ze wordt wakker in de vijfde versnelling wat zo veel betekent als altijd bezig zijn en altijd energie over hebben voor nieuwe uitdagingen. Haar debuut “Veerkracht” is dan ook geen verrassing, maar het was meer de vraag wanneer ze ermee zou komen. Naast de zorg voor haar gezin is ze raadslid in de gemeente Moerdijk. Haar hart zit niet links, maar ligt op haar tong.

Productinformatie

ISBN
9789402232875 / 978-94-022-3287-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-01-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
100
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Dwars door alle dingen heen, en die me enorm bergopwaarts leiden, kruisen vreugde en verdriet mijn pad. Dat kan ook niet anders want het leven is een wonderlijke compositie van tegenstellingen. Hoe meer ik me thuis voel in het gemeentehuis, hoe harder ik wil lopen. Mensen vragen me vaak hoe ik dat allemaal doe. Een groot gezin, een baan, een man met een beperking, en sinds kort ook mantelzorger voor mijn zieke vader. Het moet een kwestie van tijd zijn voor ik mezelf voorbij loop, zo klinkt de waarschuwing van veel mensen om me heen. Maar wie moet het dán doen? Ik kan en wil mijn zieke vader niet aan zijn lot over laten. Hij is een paar dagen bij ons op bezoek als één van onze dochters me opbelt. Ik zit in de auto. "Opa doet het niet meer, kom je snel naar huis?"
Met gierende banden rijd ik naar huis. Ik verleen bij de laatste kruising voorrang aan een ambulance met zwaailichten en sirenes. Mijn kleine meisje heeft, nadat ze mij heeft gebeld, ook 112 gebeld met dezelfde boodschap. "Opa doet het niet meer, hij ligt naast de bank en mama is er nog niet", had ze tegen de centralist gezegd. "En mijn papa heeft migraine op de zaak dus die is nog lang niet thuis."
En mijn papa heeft migraine op de zaak dus die is nog lang niet thuis. Als moeder zou ik die zin begrijpen maar wat zal die centralist gedacht hebben toen ze dat zei? Dat er malaise is op de zaak? Of gedoe? Of…
"Mijn papa heeft migraine en hij is nog op zijn werk dus hij wacht daar tot het over is zodat hij weer veilig naar huis kan rijden", is ook wel een hele lange zin om als bijzaak nog even te melden in een telefoontje naar 112. Ik reken het dus goed.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Nelly van Wensen op 01-02-2017
Een heel mooi boek goed leesbaar en goed geschreven voor veel mensen herkenbaar
door Klaas Muylder op 01-02-2017
Beter buigen als het riet dan knappen als een eik. Dat is veerkracht.
door Sandarijn op 30-01-2017
Prachtig boek, geschreven vanuit een situatie die ik herken uit onze eigen situatie. Het is een inspiratiebron. Het verhaal is een herkenning. De veerkracht is een mooi symbool om te behouden.