Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De Staatsgreep

Auteur

Gerrit Band

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (2 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De Staatsgreep is een politieke thriller die beschrijft hoe een groep leden van de Eenheids Partij in het geheim een poging voorbereidt om de macht in Nederland naar zich toe te trekken. Ontevreden met hun eigen partij, de toestand van de rest van de Nederlandse politiek, de economie en de aanpak van maatschappelijke vraagstukken, besluiten ze tot actie over te gaan. Niet openlijk, maar door het verhaal heen, schemert voortdurend de onrust op de achtergrond. In hun gesprekken behandelen ze de verschillende groepen kiezers, de te verwachten tegenkrachten en hoe ze het land kunnen ontwrichten. Daar hoort ook het manipuleren van een partijcongres bij.

Over de auteur

Gerrit Band (Purmerend, 1953) is historicus en schrijver. Tijdens zijn studie kocht hij het boek Handleiding voor een staatsgreep met daarin analyses van staatsgrepen over de hele wereld. Het onderwerp liet hem nooit meer helemaal los. Hij onderzocht het politieke landschap, maatschappelijke ontwikkelingen, sociale structuren en gebruikte de resultaten in De Staatsgreep. Een verrassend boek met levendige dialogen, scherpe analyses en soms pijnlijke conclusies. Een boek dat je met andere ogen naar verkiezingen laat kijken.

Productinformatie

ISBN
9789402233001 / 978-94-022-3300-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
27-01-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
198
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Achter hem veranderde de tunnel in een inferno.
Met een enorme dreun kwam de lading van de aanhangwagen tot ontploffing, de luchtdruk duwde de auto’s die net de tunnel in wilden rijden weer een stuk terug. Het busje kreeg zelf de druk van achteren mee, de chauffeur voelde de beweging en moest nog stevig sturen om het kleine autootje onder controle te houden. Een vuurzee katapulteerde aan twee kanten de tunnelbuis uit, door de enorme druk en hitte ontstonden er scheuren in de buis en raakt ook de tweede tunnelbuis ontzet.
De man keek niet om. Hij wist dat de klap hem respijt gaf van de videocamera’s die alles wat er in de tunnel gebeurde registreerden. Hij nam rustig de afslag naar de Cleyndertweg. Daar parkeerde hij zijn auto naast de studentenflat, pakte een sleutel en haalde de elektronische koppeling van de auto af. Hij pakte met twee simpele bewegingen de nummerborden mee en deed deze in zijn rugzak. Uit zijn binnenzak haalde hij een kleine afstandsbediening en activeerde deze. Naast de bijna volle benzinetank startte de timer die zeven minuten later de zaak zou doen ontploffen.
De man stapte op een fiets die in een van de rekken klaar stond en verdween in de nacht. Rondom hem klonken de sirenes van politie, brandweer en ambulances. Een grote rode gloed verspreidde zich over de binnenstad van Amsterdam.

Om drie uur ’s nachts vuurde iemand, vanachter de schuren van de plaatselijke dierenopvang, twee lasergeleide mortiergranaten af op de zendmast van Lopik. De eerste raakte de lange antennestaaf vol in het midden, die brak, de spandraden knapten en ze kwamen luidruchtig naar beneden, met alle kerstverlichting.
De tweede granaat vloog door de ruiten de controlekamer binnen, de explosie doodde de twee aanwezige technici en verwoestte alle apparatuur.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Hezekiel Dijkstra op 27-01-2017
Een spannend en intrigerend boek met een eng geloofwaardige basis. Kan niet wachten tot een vervolg!
door Ruut Schalij op 28-02-2017
Een prachtig verhaal. In één keer uitgelezen. Het einde smaakt naar meer.