Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De kristallen van de IJskoningin
het begin van een modern sprookje

Auteur

Catrien Bouman

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In een werkelijkheid dicht bij onze fysieke werkelijkheid worden jaloerse blikken uitgedeeld, betoveringen verbroken, vraagstukken opgelost en nagedacht over het milieu. De IJskoningin, de Heer van de Herfst, de Keizer van de Lente en de Zonnegodin kennen ieder hun eigen problemen, maar hebben ook een levensopdracht te vervullen. Ondanks verschillende karakters en onderlinge spanningen zullen ze moeten samenwerken om voorwaarden te scheppen voor het leven op aarde. Echter, de mensen op aarde blijven ook niet onbesproken. Hedendaagse gebeurtenissen lossen op in een sprookjesachtige vertelling met sprekende illustraties. De moderne sprookjes zijn geschikt voor lezers vanaf 12 jaar.

Over de auteur

Catrien Bouman (1968) is getrouwd, moeder van een tweeling en woonachtig in Heerenveen. Naar aanleiding van haar ervaringen als oncologieverpleegkundige schreef ze Ontaarden, leven met kwaadaardige cellen en Het paleis van de stervenden, met elk zes korte verhalen. In dit moderne sprookje laat Catrien zich niet langer leiden door feitelijke gebeurtenissen en doet ze een stap buiten de werkelijkheid. In tegenstelling tot haar eerdere boeken is de verhaallijn met betrekking tot de verschillende hoofdpersonen nu doorlopend.

Rianne Put-de Boer (1989) mocht van kinds af aan al graag tekenen en heeft deze hobby door de jaren heen verder ontwikkeld. Tijdens haar opleiding heeft ze ervaring opgedaan in het uitwerken van fictionele werelden. Het ontwikkelen van nieuwe creaturen en fantaseren over details vindt ze gewoonweg zalig. Voor het ontwikkelen van haar vaardigheden maakt Rianne zoveel mogelijk gebruik van diverse technieken, zowel van gedetailleerde pentekeningen op papier als 3D modeling op de computer.


Productinformatie

ISBN
9789402233575 / 978-94-022-3357-5
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het huilen staat haar nader dan het lachen. Het feest dat de Zonnegodin speciaal georganiseerd had voor de drie andere seizoensvorsten is uitgelopen op een bittere teleurstelling. En dat terwijl ze juist de onderlinge banden had willen versterken. Ze had namelijk gehoord, dat de overgang van de winter naar de lente nogal stroef was verlopen. De IJskoningin had zich veel te laat teruggetrokken en het had niet veel gescheeld of de bloesems van de fruitbomen waren bevroren, waardoor de hele oogst naar de knoppen zou zijn gegaan. De Keizer van de Lente was er uiteindelijk in geslaagd om de kou te verjagen en de IJskoningin was in razernij vertrokken. In haar regeerperiode was de IJskoningin een sneeuwuil en een koufront kwijtgeraakt en misschien kon dit, onder het genot van een hapje en een drankje, worden opgelost. Maar het feest was een grote flop. Het begon ermee dat de gasten niet gezellig om de vuurkorf gingen zitten. Ze wilden niet plaatsnemen op de zalige zinderende zandkorrels die vers van het strand kwamen en rijkelijk over het terras waren uitgestrooid. De gastvrouw deed nog moeite om de feestgangers over te halen in ieder geval hun sokken en schoenen uit te trekken, zodat ze zouden kunnen genieten van het comfort van de prikkelende ondergrond. Maar de vorsten stampten zonder enig gevoel met puntige stilettohakken en zolen als rupsbanden, zo over het zand heen en pletten de kwetsbare korrels met veel geweld samen.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek