Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Training omgaan met agressie
een duurzaam alternatief

Auteur

Peter Weijmer

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Of je nu trainer bent, eigenaar van een bedrijf, inkoper of je bent gewoon nieuwsgierig naar trainingen omgaan met agressie, dan is dit boek misschien wel een eyeopener. Het biedt een kijk op de trainingen en geeft een prachtig alternatief. De schrijver weet op eenvoudige wijze de wisselwerking tussen de deelnemer, trainer en de theorie te benoemen en daarmee een blik te wagen buiten de randen van de bekende box. Hij werkt met vele voorbeelden naar een duurzame oplossing voor organisaties die regelmatig rondom agressie moeten trainen. Deëscaleren is te leren, maar alleen in evenwicht. Veel leesplezier.

Over de auteur

Peter Weijmer (51) is een psycholoog met een achtergrond als politieman. In zijn huidige werk als trainer, coach, therapeut en docent vereenvoudigt hij ogenschijnlijk lastige concepten in begrijpelijke dagelijkse praktijkvoorbeelden. Hij heeft een heldere blik en zoekt de weg van gelijkwaardigheid in alles wat hij doet. Hij geniet van het leven en van gedachten aan het papier toevertrouwen. Daar begon ooit de stille wens om een boek te schrijven. En zo geschiedde.

Productinformatie

ISBN
9789402233612 / 978-94-022-3361-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-02-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
150
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

De hele maatschappij staat bol van alles wat met het thema agressie te maken heeft. Je kunt de krant niet openslaan, de televisie niet aanzetten of je wordt op de meest uiteenlopende en gruwelijke manieren geconfronteerd met deze kant van de maatschappij. Zo vaak het nieuws wordt beheerst door agressie, zo groot is de roep om dit vooral niet meer te willen. Men wil van agressie af, veroordeelt dit en wil het kunnen controleren, wat ik ook wel begrijp. Ik denk echter dat het paradoxaal is. Hoe meer ik van bepaald gedrag af wil of controleer, hoe sterker het zich blijft aandienen. Bovendien… is afwijzing niet ook een vorm van agressie? Agressie met agressie bestrijden… zou dat werken…? Daar kun je op z’n minst je twijfels bij hebben. Maar wat dan wel?

Ik probeer u mee te nemen in een andere denkwijze, rondom de training "omgaan met agressie", die naar mijn idee meer effect zal sorteren. Allereerst zal ik u meenemen in het concept agressie en een denkfout bij geweld. Daarna zal ik stilstaan bij een aantal redenen waarom ik meen dat de huidige manier van trainen minder effectief is. Ik neem u mee in gedachtes over hoe mensen leren en zal een voorstel doen voor een alternatief naast de traditionele vormen van training.

Ik schrijf vanuit mijn ervaring gekoppeld aan theorieën uit de psychologie en Gestaltbenadering en hoop daarmee inzichten te bieden op basis waarvan u beter in staat bent te besluiten hoe u met het thema agressie in uw organisatie of training wilt omgaan. Ik ben overtuigd van de effectiviteit van mijn methodiek en de mogelijke kostenbesparing voor uw organisatie. Ik wens u veel leesplezier.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek