Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Oma is verliefd

Auteur

Sumeea Nawaz en Ronaldo Siète

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Alex en zijn vriendinnetje Lisa logeren een weekje bij oma. Dat is gezellig en ze doen leuke dingen samen, alleen... Oma doet wel wat vreemd.

Waarom wil ze zo graag een nieuwe feestjurk kopen? Met wie zit ze steeds te bellen? Waar komt die grote bos bloemen vandaan? En wie is die lange meneer?

Als de geheimzinnigheid Alex te veel wordt, neemt hij een besluit: hij gaat uitzoeken wat er aan de hand is, als een echte detective.

Zo wordt een grappige vakantie opeens een spannend avontuur.

Over de auteur

Sumeea Nawaz (1991) is geboren in Groningen. Haar ouders zijn Pakistaans, vandaar ook haar naam. Ze schrijft het liefst kinderboeken en romans. Al van kinds af aan wilde ze schrijfster worden. Daarom wil ze na haar studie de schrijversvakschool volgen. Ze vindt het heel leuk om in het verhaal ‘Oma is Verliefd’ aan kinderen te vertellen dat ook oudere mensen verliefd kunnen zijn en niet alleen jonge mensen.

"Ik viel van mijn stoel van het lachen", zei een lezer over de humoristische romans van Ronaldo Siète over de voetballers van F.C. Polderboys. Ook zijn kinderboeken en korte verhalen zijn grappig. Als schrijver wil hij laten zien dat lezen en leren leuk zijn, voor jong en oud. Het schrijven van ‘Oma is verliefd’ was extra leuk omdat Ronaldo en Sumeea het samen hebben gedaan, schrijven als teamsport. Veel plezier.

Productinformatie

ISBN
9789402234527 / 978-94-022-3452-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Oma stopt bij de supermarkt. Ze stappen uit de auto en oma pakt een winkelwagentje uit de rij. Ze zegt: "Rode kool met appeltjes is inderdaad lekker en gezond, maar... ik heb vandaag eigenlijk meer trek in pannenkoeken. Het is tenslotte vakantie."
"Ja, pannenkoeken. Met stroop en met suiker", roepen de kinderen blij.
"Ik weet waar het pannenkoekenmeel staat", zegt Alex en hij huppelt door de winkel om het te halen. Oma en Lisa pakken de melk uit het koelvak.
"De stroop staat op de bovenste plank. Daar kan ik niet bij", zegt oma. Ze vraagt aan een lange magere meneer of die zo vriendelijk wil zijn om het voor haar te pakken. Dat wil die meneer wel en oma bedankt hem hartelijk.
Oma zingt: "Pannenkoeken, pannenkoeken. In de winkel moet je zoeken. Vind je het lekker wat ik koop? Een klein potje appelstroop."
Alex en Lisa en zelfs de lange meneer moeten er om lachen.
"Nu alleen nog de suiker pakken. En dan kunnen we pannenkoeken gaan bakken. Ik lust er zelf wel drie of vier. En ik eet ze met plezier", zingt oma.
Alex vindt het wel een beetje raar. Iedereen in de winkel kijkt naar oma, maar het lijkt wel of oma dat helemaal niet merkt. Ze begint gewoon opnieuw met haar zelf verzonnen liedje: "Pannenkoeken, pannenkoeken. In de winkel moet je zoeken..."
"Jij hebt echt de vrolijkste oma van het hele land", zegt Lisa tegen Alex als ze in de rij staan voor de kassa.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek