Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Help! Mama is uit haar vel ontploft
Anekdotes uit het leven van een moeder

Auteur

M. Achterkamp

Uitvoering
Paperback
Reviews
5,0 / 5 (7 reviews )
Prijs
21 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Help! Mama is uit haar vel ontploft is een vrolijk boek met meer dan 50 herkenbare, korte verhalen uit het leven van een moeder. Situaties waar veel moeders wel eens in belanden, worden levendig weergegeven. Door de luchtige manier van schrijven is dit een heerlijk boek voor als je even een moment voor jezelf hebt.

Over de auteur

Moniek Achterkamp is een moeder van twee kinderen en woont met haar gezin in Leiden.
Haar drukke chaotische leven als werkende moeder, zorgt voor een aaneenschakeling van grappige en opvallende situaties. Twee jaar geleden besloot ze dat het tijd werd om deze verhalen vast te leggen. Dit resulteerde in een boek vol grappige, luchtige verhalen die voor veel lezers herkenbaar zullen zijn.

Productinformatie

ISBN
9789402234534 / 978-94-022-3453-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
24-03-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
190
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

"Ophouden nu met dat gehuil!", roep ik naar mijn jongste dochter die al zeker tien minuten de tent bij elkaar gilt. Om niks! "Waarom ben je nou zo aan het huilen, wat is er aan de hand? Heb je pijn, heb je ruzie met je zus, ben je iets kwijt?" Ze huilt en ze huilt maar zegt verder niets.
"Probeer jij dan eens wat", zeg ik tegen manlief die heerlijk relaxed op de bank met zijn telefoon zit te rommelen. "Wat moet ik doen dan? Ze blijft toch huilen!", is zijn reactie. Eigenlijk heeft hij wel gelijk. Er is op dit moment gewoon geen land met haar te bezeilen. Het is afwachten tot de bui overwaait. Ik neem haar op schoot en probeer haar voor de laatste keer rustig te krijgen. Helaas, het heeft geen effect.
Misschien moet ik wat leuks voor haar aanzetten op de iPad, een beetje afleiding. Een leuk liedje of iets?
Ik pak de iPad en type een zoekopdracht in 'grappig liedje'. Meteen volgt er een hele reeks filmpjes. Ik kies voor het filmpje dat bovenaan verschijnt. Een schattig zwart wit gekleurd beertje met hele lieve oogjes en een schattig neusje. Ik klik hem aan en al meteen bij de eerste zin schiet ik in paniek.
Dit lieve schattige beertje, met die zwarte kralenoogjes en die wollige vacht, zingt namelijk het meest vunzige liedje dat ik ooit gehoord heb! "Holy shit!", roep ik door de kamer. Wat is dit? En wat een geluk dat precies nu het geluid voluit staat!
Manlief schiet overeind en de oudste staat ook in no time beneden na het horen van het liedje.
Van schrik weet ik niet meer hoe ik YouTube uit moet zetten en ik begin spontaan op allemaal knoppen te drukken. Hitsig beertje zingt vrolijk verder.
Manlief en de kinderen liggen werkelijk he-le-maal gevouwen van het lachen en er is er maar één die zich druk maakt en dat ben ik.

Reviews (7)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Trudie Hogenboom op 18-09-2017
Het is een heerlijk herkenbaar boek om te lezen.
door Barbara op 19-09-2017
Super herkenbaar boek. Lees makkelijk weg. Zeer vermakelijk.
door Grace van der Zijl op 22-09-2017
Herkenbaar, hilarisch, heel beeldend geschreven. Als je begint te lezen kan je niet stoppen. Je bent steeds benieuwd naar het volgende verhaal.
Geschreven door Mirjan van der Blom op 06-10-2017
Super leuke en herkenbare verhalen. Met een glimlach op je gezicht lees je deze verhaaltjes makkelijk weg. Ik denk regelmatig: ohhh dat had ik kunnen zijn. Zeker een aanrader.
door Jane jackson-Kralt op 08-10-2017
Hilarisch en herkenbaar boek! In een keer uitgelezen!
door Patricia op 08-10-2017
Heel erg grappig, herkenbaar en leest lekker makkelijk weg op elk moment. Een aanrader!
door Ariëlle op 16-10-2017
Het is een super leuk boek. Heel herkenbaar voor ouders met jonge kinderen.

Ook van deze auteur

Voorkant cover

Echte moeders smijten met speelgoed

M. Achterkamp

Kinderen. Ze zijn lief, grappig, eerlijk, bijdehand, druk, irritant, vermoeiend en schattig tegelijk. We kunnen niet met en we kunnen niet zonder ze. Maar andersom geldt hetzelfde. Moeders zijn ook niet altijd even leuk en mocht je je daar niet bewust van zijn, dan is er altijd wel een kind dat je daar aan herinnert.

Echte moeders smijten met speelgoed is een bundel van striptekeningen die het wel en wee van het moederschap in verschillende scènes weergeeft. De tekeningen zullen voor velen herkenbaar zijn.
18,50
Voorkant cover

Kunt u mijn karretje even ontsmetten? Over het leven in coronatijd 2020-2022

M. Achterkamp

Kunt u mijn karretje even ontsmetten? is een luchtig geschreven verhaal over Nederland tijdens de coronapandemie (2020-2022). Een tijd van onzekerheid, angst en verwardheid door een wirwar aan wisselende regels die bij tijd en wijle niét te volgen waren. De hele maatschappij stond werkelijk op z’n kop tijdens deze pandemie.
Het was niet de leukste tijd uit ons leven, zeker niet voor de mensen die een dierbare zijn verloren, kampen met long covid of op een andere manier hard geraakt zijn door corona. Desondanks is het de moeite waard om eens terug te lezen, in welke achtbaan we met z’n allen beland waren.
De druk in de ziekenhuizen, hamsteren, thuiswerken, de avondklok, de anderhalve meter samenleving, gesloten kappers, het sluiten van de niet-essentiële winkels (vlak voor Kerst!), mondkapjes, persconferenties en ga zo maar door.
20,99