Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

De nieuwe werkelijkheid
Handboek voor de technologie van morgen en zijn impact op onze samenleving HARDCOVER

Auteur

Ray van den Bel

Uitvoering
Hardcover
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Vijf tot tien werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In een wereld die op het punt staat om een radicale omslag te maken naar een innovatie en data gedreven samenleving, worden maatschappelijke tegenstellingen meer dan ooit duidelijk. Het omslagpunt naar die nieuwe werkelijkheid is gepasseerd en is onomkeerbaar. Het boek De Nieuwe Werkelijkheid is een handleiding voor de ontwikkelingen van morgen. Niet alleen met betrekking tot de technologieën die we op onze computer en op internet gebruiken, maar ook voor de maatschappelijke veranderingen die daarmee gepaard gaan. Zo worden moeilijke begrippen als; big data, mesh netwerken, netwerk-collectieven, AI, AR, cloud-computing, virtuele werelden, blockchain en nanotechnologie op een simpele wijze uitgelegd. Samen geven zij een visie op de toekomst waarin mens en technologie versmelten tot de Nieuwe Werkelijkheid.

Over de auteur

Ray van den Bel studeerde rechten aan de Universiteit te Leiden. Zijn passie vond hij echter in het uitdenken van digitale strategieën omdat (in zijn eigen woorden): ‘digitale transformatie ons in staat stelt over de grenzen van het menselijke heen, te verbinden, te innoveren en te evolueren’. Hij bedacht daarin nieuwe modellen tot innovatie en optimalisatie van kennisopbouw voor de toekomst: het ON Model©, een visie waarin de mens zich gaat verenigen in netwerk collectieven. Zijn model van de 5 G’s geeft daarbij de basisvoorwaarden waarop die transformatie kan plaatsvinden.

Productinformatie

ISBN
9789402234749 / 978-94-022-3474-9
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
01-04-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Hardcover
Pagina's
130
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik ken mensen die graag elk jaar naar dezelfde plek met vakantie gaan of hun hele leven werkzaam zijn bij hetzelfde bedrijf.
Dat is niets voor mij. Steeds knaagt bij mij de interesse naar het onbekende, de drang om over alle kennisgebieden heen de ontwikkelingen te volgen, te snappen. Misschien heb ik dat geërfd van mijn grootvader, een schaakgrootmeester die over alle velden van het schaakbord heen de complexiteit wilde begrijpen. Ieder nieuw spel is een nieuwe kans om iets anders te leren.

Mijn interesse overstijgt daarbij de puur technische ontwikkelingen. De impact van verandering heeft een eigen dynamiek. Hoe mensen ermee om zullen gaan, wat ze moeten doen om de controle te houden, de morele keuzes en implicaties voor de moderne mens… ik neem het allemaal mee.

Door die samenhang hiertussen ‘simpel’ te beschrijven, hoop ik dat mijn boek De nieuwe werkelijkheid net als de zoekknop van Google, een begrijpelijke én diepgaande inleiding tot de toekomst oplevert.

De nieuwe werkelijkheid is namelijk van ons allemaal. Iedereen krijgt te maken met onderwerpen als AI (kunstmatige intelligentie) en de singulariteit van netwerkcollectieven. 
Iedereen wordt willens en wetens aangesloten en ik vind het belangrijk om het begrip over het ‘willen en weten’ op mijn manier bereikbaar te maken. 

In een nieuwe fase van de evolutie van de mens waarbij het netwerk centraal staat, moeten we opnieuw op zoek naar wat ons verbindt; onze waarden en normen en de manieren waarop wij dat effectief vertalen naar onze gemeenschap.
Die gemeenschap wordt steeds meer een digitaal netwerk waar wij online deel van uitmaken. 

In een nieuwe theorie over zwaartekracht wordt gesteld dat zwaartekracht wellicht niet bestaat. Dat deze eigenlijk pure informatie is. 
De informatie die ons verbindt en de analyse ervan is het uitgangspunt van mijn visie op de toekomst. Rubbish-in staat gelijk aan rubbish-out, zeggen ze weleens. Dat geldt straks ook voor de informatie die we aan het netwerk leveren. De effectiviteit van een centrale AI binnen een netwerk wordt daarmee bepaald door de kwaliteit van informatie.
Onze communicatie die aan al die informatie ten grondslag ligt, moet juist geïnterpreteerd worden. Iedereen die aangesloten wordt op het netwerk van de toekomst, levert ervaring die het netwerk verrijkt en doet groeien. 
We begeven ons in een technisch gedreven evolutie met als belangrijke vragen: Wat is de waarde van onze werkelijkheid? Hoe moeten we ermee omgaan? En welke keuzes kunnen we erin maken?

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek