Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Houten hart

Auteur

Katya van Zaalen

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

De zestienjarige Ivie woont de eerste tien jaar van haar leven bij haar oma. Een tijd, waar ze vooral warme herinneringen aan heeft. Aan dit geluk komt een abrupt einde als haar moeder op een dag op het schoolplein staat. Ivie wordt gedwongen met haar mee naar huis te gaan. Ze mag haar oma niet meer bezoeken. Nooit meer. Ivie gehoorzaamt. Gewoon, omdat ze dat altijd heeft gedaan. Omdat gehoorzamen nu eenmaal gemakkelijker is dan je te verzetten. Dan overlijdt haar oma. Voor Ivie is gehoorzamen vanaf dat moment geen optie meer. Maar tegen wie verzet je je als je eigen herinneringen je grootste tegenstander blijken te zijn?

Over de auteur

Katya van Zaalen (1969) is docent Nederlands op een school voor voortgezet onderwijs in Maassluis. Daarnaast begeleidt zij al vijftien jaar (hoog)begaafde jongeren. Houten hart is haar debuutroman. Het verhaal is gebaseerd op verhalen uit haar eigen onderwijspraktijk. Daar ontmoet ze jongeren als Ivie. Jongeren die niet anders zijn, maar bijzonder. En moedig. Dat ook.

Productinformatie

ISBN
9789402234756 / 978-94-022-3475-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
17-03-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
146
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Ik zocht de afdeling Interne Geneeskunde op en meldde me daar bij de balie. Een oudere verpleegster keek me vriendelijk aan. Ik zei zachtjes de naam van oma en de verpleegster keek in haar computer. ‘Ben je helemaal alleen?’ vroeg ze vervolgens verbaasd. Ik knikte. De verpleegster twijfelde even. Toen stond ze op en zei dat ik mee moest lopen. Ze legde haar arm om mijn schouders en liep zachtjes met me naar een kamer. ‘Heb je weleens iemand gezien, die is overleden?’ vroeg ze met een bezorgde stem. Het was alsof haar vraag niet meteen tot me doordrong. Eerst voelde ik hoe een koude rilling door mijn lichaam trok. Daarna werd de zin vertraagd afgespeeld in mijn hoofd. Het woord ‘overleden’ galmde na in mijn hoofd en ik deed een stap naar achteren. De verpleegster keek me met grote ogen aan en pas toen drong het tot haar door dat ik van niets wist. Ze sloeg haar hand voor haar mond en zei zachtjes: ‘Grote God.’ Maar zo groot was die blijkbaar niet. Anders had hij mijn oma nooit dood laten gaan.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mien Appels op 23-04-2017
Gevoelig geschreven boekje. Ik heb het in een adem uitgelezen en af en toe een traantje weggepinkt.
Aanrader.