Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Pygmeeën liggen tussen Frankrijk en Spanje
en andere kinderuitspraken

Auteur

Carla van Vliet

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (4 reviews )
Prijs
18 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kinderen en taal. Deze twee ingrediënten vormen de basis van dit luchtige boekje. Carla van Vliet verwondert zich over de vaak logische manier waarop kinderen met onze vaak onlogische Nederlandse taal omgaan. Gedurende haar functie als bijlesjuf kwamen heel wat kinderuitspraken voorbij. De grappigste heeft ze opgeschreven en verzameld. Soms om te lachen en soms om verdrietig van te worden. Want sommige van de prietpraatjes leggen de schrijnende leefomgeving, de opvoeding, van een kind bloot. Confronterend. Als Carla tenslotte ook haar eigen fouten aan bod laat komen en die op humorvolle wijze kan benoemen, ontstaat er een toegankelijk boekje.

Over de auteur

Carla van Vliet houdt van taal, zij schrijft graag en regelmatig. Als juf ziet ze ook hoe kinderen met taal omgaan. Hoe moeilijk en onlogisch dit vaak voor hen is. En wat een grappige maar ook ontroerende uitspraken dit regelmatig oplevert. Omdat het tijdloze humor is wilde zij dit vastleggen in een boek.

Productinformatie

ISBN
9789402235661 / 978-94-022-3566-1
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
28-04-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
78
Formaat
20 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

herfst

Reviews (4)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Geke op 08-05-2017
Geweldig boek!
Natuurlijk bevat het veel hilarische uitspraken van slimme en grappige kinderen, maar het gaat verder dan dat. Zo is wordt in het hoofdstuk 'Gedrag' ook aandacht besteed aan het aandeel dat ouders hebben in het lief en (vooral) leed van kinderen. En dat zonder belerend te zijn. Knap gedaan.
door Carla op 08-05-2017
Een heerlijk gezellig boek,wat ik gedoseerd lees, dan geniet ik er langer van. Heerlijk herkenbaar. Nu wachten op het vervolg.
door Carina Pronk-Niemeijer op 08-05-2017
Een heerlijk boekje dat je een kijk geeft op de
(taal)belevingswereld van kinderen. Van leuke, eerlijke en hilarische uitspraken tot ontzettend ontroerende. Een boekje om telkens weer opnieuw even op te pakken en in te neuzen.
door Hanny Kamphuis op 18-05-2017
Wat kunnen kinderuitspraken toch grappig zijn! ? En zeker als ze ook nog eens humoristisch zijn opgeschreven ?? Een heel leuk boekje dat je laat glimlachen, grijnzen en schateren.