Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Het geheim van de 10 E’s
Action Learning in organisaties

Auteur

Academy Builders

Uitvoering
Paperback
Prijs
20 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe krijg je een organisatie in de leerstand? Hoe geef je medewerkers en managers de regie terug bij leerprogramma’s? Het succes van leerprogramma’s kun je organiseren!  In Nederland geven organisaties ieder jaar miljarden uit aan trainingen en opleidingen, met als doel performance verbetering. Lang niet altijd met het beoogde succes. Waar komt dit door? Het antwoord hierop vind je in ‘Het geheim van de 10 E’s, Action Learning in organisaties’, Het boek staat vol praktische voorbeelden van bedrijven en overheidsorganisaties en is bedoeld voor zowel managers als werknemers of professionals op het gebied van Leren & Ontwikkelen. Deze inzichten en werkervaringen helpen een bedrijf of overheid echt verder!

Over de auteur

Het boek is geschreven door de ‘Academy Builders’ Marjolein van Altena, René Rol en Teresa Spoelstra-Boons. De auteurs hebben tientallen jaren ervaring met leer- en verandertrajecten in organisaties en met het (op)bouwen van academies en leerlijnen. Hun 10 E aanpak is hierop gebaseerd en is onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek. 

De Builders komen voort uit de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities (NSCU).

Productinformatie

ISBN
9789402235760 / 978-94-022-3576-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
12-05-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
140
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

It’s the context, stupid!

Bill Clinton won ooit de Amerikaanse verkiezingen met zijn motto ‘It’s the economy, stupid!’. Hij zei dit om aan te geven dat je het in verkiezingstijd over van alles kunt hebben maar het belang van kiezers is dat zij aan hun portemonnee merken dat het beter gaat. Vrij naar Clinton zeggen wij ‘It’s the context, stupid!’. Hiermee benadrukken we dat je als organisatie miljoenen per jaar aan opleidingsbudget kunt vertimmeren maar als leerervaringen in de organisatie niet door de omgeving ondersteund worden, is het weggegooid geld. Daar gaat dit boek over. De essentie is: hoe krijg je organisaties in de leerstand? Alleen medewerkers naar opleidingen sturen is niet voldoende. De context waarbinnen het leren plaatsvindt moet kloppen. Dat bepaalt of leerinspanningen ook succes hebben. In onze langjarige ervaring kwamen wij erachter dat een aantal factoren de leeromgeving in organisaties positief beïnvloedt en zo leertrajecten succesvol maakt. Het zijn deze factoren die de organisatie in de leerstand brengen. De 10 E aanpak beschrijft iedere factor met praktijkvoorbeelden en wordt ondersteund door de uitkomsten van sociaalwetenschappelijke onderzoeken. Dat vinden wij belangrijk: te vaak zien wij managementboeken voorbijkomen die vooral gebaseerd zijn op ingevingen van de auteur(s) maar waar geen wetenschappelijke grond voor is. Toch lopen veel managers hier achteraan. Naar onze mening toont dit de sterke behoefte in organisaties aan een aanpak die werkt. Wij geloven niet alleen in onze aanpak, we weten uit de praktijk dat deze 10 E werkwijze ervoor zorgt dat leertrajecten werkelijk effect hebben. Het probleem dat wij hiermee oplossen? De terugkerende vraag waarom organisaties zo weinig performanceverbetering zien bij hun medewerkers, ondanks alle opleidingsinvesteringen. 

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek