Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Zappen door de tijd
Op zoek naar onze moderne tijdsbeleving

Auteur

Gabriëlle Verbeek

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (3 reviews )
Prijs
20 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe komt het dat we zo bizar ‘druk’ zijn? Wat doen we met de uren die we hebben? Genieten we genoeg van onze tijd of laten we ons op sleeptouw nemen door onze mobiele telefoon en andere tijdvreters? In onze tijd voelen we ons vaak gejaagd, onzeker of schuldig over onze tijdsbesteding. Het leven lijkt steeds sneller te gaan.
Gabriëlle Verbeek sprak mensen tussen 4 en 101 jaar en laat hun worstelingen en ontdekkingen zien. Lees het echte verhaal over onze tijdsdruk! Over hoe de tijd opgeslokt wordt door allerlei verplichtingen, en ook wat we zelf kunnen doen aan tijdstress.
Zappen door de tijd geeft een fascinerend inkijkje in de moderne tijdsbeleving. Je kunt met vragen en creatieve werkvormen je eigen tijddiagnose maken. Met praktische tips voor een beter gevoel over je tijd.

Over de auteur

Gabriëlle Verbeek is ondernemer, onderzoeker, zorgvernieuwer en moeder van twee zonen. Ze heeft altijd veel interesses en hobby’s gehad, waaronder schilderen, zingen, boogschieten en hoge bergen beklimmen. Dus ervaringsdeskundige, als het gaat om tijdstress! In 2011 promoveerde zij op het onderwerp ‘tijdsbeleving in de zorg’. Sinds 2015 organiseert ze TijdEvents via www.neemjetijd.nl. Haar doel: “Ik help mensen hun tijd te ervaren als speeltuin van mogelijkheden, in plaats van een dagelijks gevecht.”

Productinformatie

ISBN
9789402236392 / 978-94-022-3639-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
29-05-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
166
Formaat
A5
Illustraties
Ja

Inkijk

‘Druk-zijn’ en ‘weinig tijd hebben’ zijn niet alleen de kwellingen van het moderne bestaan. Het zijn ook de symbolen van succes. Zelfs al kunnen we daar tegelijkertijd erg veel last van hebben en onder lijden. Maar tijdstress heeft ook een prettige of zelfs bevredigende kant.


"Ik betrap me er wel op dat drukdrukdruk ook een soort verkapte norm is. Alsof je alleen dan geslaagd bent. Het komt vanzelf, als je hier een tijdje werkt. Iemand die zegt dat hij het niet druk heeft, is zelfs een beetje verdacht. Dus dat hoor je nooit." (manager verzekeringsmaatschappij, 47 jaar)

Het heeft ‘status’ om druk te zijn en weinig tijd te hebben. Ook in de ogen van anderen. Je hebt vast een groots en meeslepend leven en bent belangrijk, als je druk bent. Het hebben van weinig tijd of het besteden van veel tijd aan ‘belangrijke zaken’ betekent dat je je ambities realiseert. Dat je gaat in de snelle wereld vol kansen en mogelijkheden. Want we draaien tenminste volop mee in de tredmolen van het hollende bestaan.

Reviews (3)

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Ilonka de Haan op 01-08-2017
Zeer herkenbaar en fijn om te lezen door de afwisseling met de persoonlijke ervaringen van de mensen die de auteur heeft geïnterviewd. Zet aan tot nadenken over je eigen keuzes in relatie tot tijd.
door Anton op 05-06-2017
Inspirerend, praktisch en een eyeopener
door Barbara op 05-06-2017
Leesbaar en herkenbaar boek over hoe we steeds sneller leven. De auteur heeft het toegankelijk en met diepgang geschreven.