Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Machtsstrijd

Auteur

Jack Molenaar

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,3 / 5 (6 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Kort nadat Michael Stikker de leiding over het elektronicaconcern Stikker Holding van zijn vader heeft overgenomen, komt de familie onder druk te staan van medeaandeelhouder Presser Capital. Die eist de volledige zeggenschap over het bedrijf. Michael weigert toe te geven en toeval of niet, korte tijd later belandt de familie in een regelrechte nachtmerrie. Om negatieve publiciteit te voorkomen besluit Michael de zaak buiten de justitie te houden en probeert zelf te achterhalen wie schuilgaat achter het onheil dat hen achtervolgt. Vera Mooij, voormalig rechercheur en sinds enkele maanden zijn vrouw, speelt hierbij een cruciale rol. Op het hoogtepunt van de crisis, als de familie zich genoodzaakt ziet onder te duiken op een geheim adres, ontdekken ze eindelijk de identiteit van de dader. Wat volgt is een verbijsterende onthulling.

Over de auteur

Jack Molenaar is in 1949 in Schagen geboren en woonde achtereenvolgens in Zaandam en Akkrum. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw Rika in het centraal gelegen Zeewolde. Na beëindiging van zijn loopbaan als directeur van een autoleasemaatschappij, zette hij na een kort avontuur in de jachtverhuur de stap naar het schrijversschap. Eerst als freelancer voor kranten en magazines en vervolgens als auteur. De in 2013 verschenen thriller Complot Sebastiaan was zijn debuut als schrijver van spannende verhalen. Machtsstrijd is alweer de derde thriller van zijn hand.

Productinformatie

ISBN
9789402237016 / 978-94-022-3701-6
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
23-06-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
244
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Het imposante 40-voet zeiljacht was een bejaarde dame die het levenslicht had gezien op de tekentafel van een fameuze scheepsarchitect. Zodra Vera aan boord was trok ze in alle kajuiten de gordijnen dicht en pas daarna knipte ze het leeslampje boven de kaartentafel aan. Het zwakke licht verspreidde zich over de vloer en verlichtte een deel van het trapje naar de kuip. Ze bleef nog een moment bij de kombuis staan en liet haar blik door het interieur dwalen. Wat ze zocht was er niet, in ieder geval niets wat als wapen zou kunnen dienen. Toen liep ze naar de voorkajuit, pakte een slaapzak van het bed en schoof vervolgens langs de tafel naar het hoekje van de bank. Ze kroop in het hoekje, met haar voeten op de bank en de slaapzak als een deken om zich heen. Ze huiverde, het was kil aan boord. De boot schommelde in het ritme van de golven die aangewakkerd door de wind tegen de romp klotsten. Het geruststellende geluid maakte haar loom. Ze sloot haar ogen, leunde met haar hoofd achterover tegen de leuning en gaf zich over aan een moment van totale leegte. Minutenlang genoot ze van het niets om haar heen, tot er ineens iets veranderde. Ze schrok en sperde haar ogen wijd open. De bewegingen van het schip werden heel even gedempt alsof er iemand aan boord stapte. Gedurende een kort moment wist ze niet wat te doen, maar toen stond ze voorzichtig op, sloop naar de voorpiek en tuurde door een kier in het gordijntje naar buiten. Op ooghoogte keek ze aan tegen een zwarte sportschoen, de tweede volgde even later. Opeens kwam de herinnering aan de gebeurtenissen in het kantoor van George Kuypers weer naar boven. Daar was ze vanuit het niets overvallen door een donkere gedaante en deze zwarte sportschoenen voorspelden een zelfde scenario. Ze zat als een rat in de val, maar gek genoeg voelde ze deze keer geen angst.

Reviews (6)

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door Mieke Schepens op 11-09-2017
Meteen in het eerste hoofdstuk van deze spannende thriller wordt de soepelheid bevestigd waarmee de auteur het karakter van zijn personages duidelijk neerzet. De bedoelingen van Charles Janssens waren helemaal duidelijk.
'Charles Janssens was nooit van plan geweest om ook maar één millimeter toe te geven. Hij had de strikte opdracht om de meerderheid in het aandelenkapitaal te verwerven en wist dat zijn baan aan een zijden draad hing. Maar Arend Stikker was een slimme tegenstander en een nieuwe teleurstelling hing in de lucht.'

Michael Stikker neemt de leiding van het elektronicaconcern Stikker Holding over van zijn vader en voelt de hete adem van Presser Capital in zijn nek. Deze medeaandeelhouder is de op drie na grootste investeringsbank in België en verlangt de volledige zeggenschap over het bedrijf. Nina Presser heeft sinds de onverwachte dood van haar vader de touwtjes in handen en sindsdien lijkt het of de bank alleen nog maar interesse heeft in macht en rendement.
De verstandhouding tussen deze aandeelhouders is sindsdien duidelijk veranderd. Hoe ver zal dit gaan?
De hedendaagse economie die in hardheid en gruwelijkheid niet onderdoet voor de strijdperken uit eerdere eeuwen wordt goed beschreven door Jack Molenaar.

Michael geeft echter niet toe en de nachtmerrie voor de familie Stikker begint dan pas goed. Zijn invalide moeder krijgt thuis bezoek van een indringer die haar verdooft, waarna de familie kennis maakt met rechercheur Vera Mooij die een nog heel grote rol zal gaan spelen in deze thriller en in hun leven.

Men probeert de politie zo veel mogelijk buiten spel te laten om op deze manier zo weinig mogelijk ruchtbaarheid te geven aan de vieze spelletjes die met hun bedrijf worden gespeeld. Michael en een paar vertrouwelingen gaan daarom zelf op onderzoek uit.

Levensechte beschrijvingen zorgen er voor dat je de druk voelt die achter het handelen van de diverse personages zit, alsof je er bij staat te kijken in plaats van dat je er over leest.
'Het was licht gaan regenen en de achterlichten van langsrazende auto's vormden vreemde, langgerekte motieven op de voorruit. Hij sloot zijn ogen en liet zijn gedachten een ogenblik tot rust komen. Het voelde niet goed.' '...was voor zijn ogen vermoord en hij was als een betrapte moordenaar op de vlucht geslagen. De vermoeidheid verspreidde zich door zijn lichaam. Hij masseerde met beide handen zijn slapen en probeerde helder te denken.'

De ongedwongen schrijfstijl van de auteur zorgde er voor dat ik het boek in een mum uitlas; stoppen was geen optie.
Ook de actualiteit en realiteit betreffende de hedendaagse economie, waaronder financiële instellingen en betalingsmogelijkheden waren redenen dat ik niet met lezen kon stoppen in deze thriller die nergens voorspelbaar werd.
Het verhaal zit enorm goed in elkaar en een verrassend plot en verbijsterend einde zijn de kers op de taart.
door Wil Akkies op 05-10-2017
Een aanrader vanaf pagina 1. Niet vlak voor het slapengaan aan beginnen want ALS je eenmaal begint is er geen houden meer aan. Omhels Machtsstrijd of leg deze thriller tenminste onder je hoofdkussen. Krijg je een nachtmerrie: geniet ervan.
door Danny Mcg Vanaudenhove-Lostermans op 05-10-2017
Na Complot Sebastiaan en Donker verleden nu ook Machtsstrijd gelezen van Jack Molenaar. Van de eerste twee heb ik heel erg genoten, Machtsstrijd was voor mij top, wat een ongelooflijk spannend boek. Jack, ik kijk alvast uit naar de volgende.
door Grietje Oortgijsen op 02-01-2018
Heb hem uit, heerlijk boek om te lezen met een einde wat ik niet verwachtte. Ben nieuwsgierig geworden naar je eerste twee boeken. Die ga ik dus ook lezen. Met andere woorden: ik heb genoten van je boek.
door Lidewijde Blaauw op 21-03-2018
Een boek welke leest alsof je kijkt naar een aflevering van "baantjer" "moordvrouw" en "unit13" bij elkaar.
Een spannend boek. Met meerdere verhaallijnen en goede sterke personages.
Met een onverwacht einde.
Moeilijk om dit boek weg te leggen.
door Tazzy Jenninga op 21-03-2018
Dit is de tweede thriller die ik mocht lezen, van deze auteur. En ik heb wederom genoten van zijn schrijfstijl.