Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Hoe word je duurzaam gelukkig?
Duurzaam geluk met een mensmodel en de basisvorm van effectiviteit

Auteur

Marcel van der Kolk

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,5 / 5 (2 reviews )
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Hoe word je duurzaam gelukkig? Iedereen streeft elke dag (onbewust) naar geluk. Voor veel mensen blijkt het uitdagend. Wat is effectief en wat niet? Dit boek geeft een zeer concreet en gestructureerd antwoord op die vraag.

Van der Kolk leidt met zijn mensmodel de basisvorm van effectiviteit af. Daarmee laat hij zien hoe je als individu een basis legt voor duurzaam geluk en hoe je duurzaam gelukkig wordt in de belangrijkste rollen van het leven.

Dit boek is één van de meest concrete antwoorden op de vraag die ons elke dag drijft. Het geeft een levensvisie en maakt de doorgaans ongrijpbare aanpak van gelukkig zijn concreet.

Over de auteur

Marcel van der Kolk (1970) studeerde Natuurkunde aan de TU Delft. Hij woont nu met zijn gezin in Dordrecht. Hij houdt van structureren en modelleren. Geïnspireerd door Stephen Covey’s ‘Seven habits of highly effective people’, begon hij een model van een mens te tekenen en zich te verdiepen in effectiviteit. Met dit boek maakt hij zijn beeld van het leven concreet. Hij hoopt dat dit boek dat ook voor anderen gaat doen.

Productinformatie

ISBN
9789402237047 / 978-94-022-3704-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
30-06-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
148
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Het is fijn om als individu een onafhankelijke basis van duurzaam geluk te hebben. Het is een generiek, continu aanwezig gevoel, een innerlijke basis van voldoening en blijdschap, waardoor je fluitend door het leven gaat.
Je hebt deze basis van duurzaam geluk nodig om op een stabiele wijze invulling te geven aan je levensrollen. Het specifieke geluk in je levensrollen komt er bovenop. Door de basis wordt dit specifieke geluk steviger, duurzamer.
Het basisgevoel van duurzaam geluk maakt je ook onafhankelijk. Je bent niet bang dat anderen specifiek geluk voor jou verprutsen, want als ze dat zouden doen, val jij terug op je basis en niet op pijn.
 
Maar een basisgevoel van duurzaam geluk is niet vanzelfsprekend. Bovengenoemde basisvoldoening en basis blijdschap betreffen jezelf. Je moet je spiegelbeeld recht kunnen aankijken zonder dat jouw geweten knaagt. Als je geweten knaagt, knaagt het altijd aan je basisgevoel van duurzaam geluk. Voor een basisgevoel van duurzaam geluk moet je jezelf bijvoorbeeld leiden en managen. Ik behandel dat hieronder.

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

door Just Spoor op 10-07-2017
Interessant boek!
door wim hofland op 10-07-2017
Goede bruikbare handleiding