Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Interne communicatie
Een handleiding

Auteur

Luc Elen

Uitvoering
Paperback
Prijs
22 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Luc Elen houdt niet van theoretische modellen. Hij houdt het graag praktisch. Toen hij tijdens zijn militaire dienstplicht geconfronteerd werd met een crisis, leerde hij het belang van een goede interne communicatie kennen. Luc is getrouwd en heeft samen met Marianne drie volwassen kinderen. Door zijn rol als HR directeur kon het niet anders of interne communicatie werd een van zijn allerbelangrijkste aandachtspunten.

Over de auteur

Zet mensen bij elkaar om over hun bedrijf te praten. Vrij snel gaat het over samenwerken en communiceren. Als interne communicatie geen structuur heeft, loopt het snel mis. Interne communicatie kan je altijd verbeteren. Door via een structuur te weten welke interne communicatie nodig is om een project, een doel, te realiseren, zal het samenwerken en het eindresultaat altijd verbeteren.

Deze handleiding geeft, op basis van een structuur en herkenbare voorbeelden jou een handleiding om naar jouw organisatie te kijken. Met deze handleiding in je achterzak kan ook jij een bijdrage leveren tot een betere interne communicatie.

Productinformatie

ISBN
9789402237078 / 978-94-022-3707-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
04-08-2017
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
194
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk

Zet mensen rond de tafel en vraag hen wat het moeilijkste was in een project.
Waarschijnlijk zullen ze zeggen dat het de communicatie was.
Vraag mensen waarom een project fout liep:
Het zal de communicatie zijn.
Vraag mensen waarom ze iets anders deden dan wat de bedoeling was:
Ze hadden het verkeerd begrepen.
Vraag mensen waarom ze elkaar niet begrijpen:
Het zal de communicatie zijn. Mensen hebben niet geleerd te luisteren met de oren van degene die een boodschap geeft. Omdat de mond van de spreker niet spreekt volgens de oren van de toehoorder.
 
Wat is dan eigenlijk het doel om te zorgen voor een degelijke communicatie?
  • Ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie krijgt om zijn of haar werk juist en goed te doen.
  • Ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie krijgt om ‘de stap voor’ en ‘de stap na’ hun handeling te begrijpen en er het verband van in te zien.
  • Ervoor zorgen dat iedereen de juiste informatie bezorgd krijgt om het volledige doel van uw bedrijf of organisatie te kennen en te begrijpen. 
Medewerkers die de juiste informatie krijgen, die hun werk in een geheel kunnen plaatsen, en die denken en handelen in de context van doelstellingen, zijn altijd meer betrokken en zullen hun baan beter doen.
Deze drie punten vormen een goede interne communicatie.
Het gaat om een structurele factor (juiste informatie krijgen), een organisatorische factor (de samenhang zien) en een persoonlijke factor (begrijpen en juist handelen).
Voor een goede communicatie is het nodig de structurele factor, het operationeel aansturen en de persoonlijke factoren in kaart te brengen. Deze handleiding zal je daarbij helpen. Als je dan de achterliggende structuur respecteert en consequent toepast, dan zal jouw interne communicatie zichtbaar verbeteren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Je toelichting moet minimaal 15 woorden zijn.

Er zijn nog geen reviews over dit boek